Pytlomaty je možné využít už i v Borském parku

Od pondělí 19. dubna jsou Pytlomaty umístěny také v Borském parku, a to na čtyřech stanovištích.

Cílená propagace v Plzni

Dobrovolníci si mohou u Pytlomatu vyzvednout pytle a rukavice na sbírání odpadků a plné pytle pak nechat na dalším stanovišti.
„Vyslyšeli jsme podněty občanů a rozhodli se Pytlomat instalovat také v Borském parku. Po Nové Hospodě, Valše a Slovanském údolí je toto už čtvrté stanoviště Pytlomatu. Děkujeme proto všem, kteří se do sběru odpadků zapojili, díky nim jsme odvezli už stovky kilogramů odpadu,“ říká starosta třetího městského obvodu David Procházka. Odvoz odpadků zajistí obvod opět třikrát týdně ve spolupráci s Čistou Plzní.
Tento týden se objeví Pytlomat také ještě v Radobyčicích, kde bude navazovat na akci Ukliďme svět, ukliďme Radobyčice. „Pytlomaty budou v Radobyčicích fungovat od čtvrtka 22. dubna do neděle 25. dubna na třech místech. Zároveň v sobotu 24. dubna proběhne hlavní úklid, kdy bude zejména objemný odpad soustředěn na vybraná místa a následně dobrovolnými hasiči odvezen do sběrného dvora. Chceme uklidit nejen Radobyčice, ale také přilehlé okolí, kde se dají ´objevit´ třeba i staré pneumatiky,“ vysvětluje I. místostarosta Petr Baloun. 

Průběžné vyhodnocení
První Pytlomaty byly umístěny od 15. března na Nové Hospodě, kde za 14 dní fungování zajistil obvod ve spolupráci s Čistou Plzní odvoz 40 pytlů nasbíraného odpadu a 300 kg volně loženého odpadu. Od 24. března se k akci připojila obec Vejprnice a společné fungování Pytlomatů bylo prodlouženo do 6. dubna. V tomto období dobrovolníci nasbírali 10 pytlů odpadu. Stanoviště byla pak přemístěna do Slovanského údolí, odkud se zatím odvezlo 20 pytlů s odpadky. Od 29. března do 18. dubna bylo v provozu 5 Pytlomatů na Valše, kde lidé nasbírali 15 pytlů a 100 kg volného odpadu.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 21.04.2021 10:48



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka