Rada kraje schválila výběrová řízení na členy představenstev nemocnic

Rada Plzeňského kraje na svém posledním jednání schválila vyhlášení výběrových řízení na členy představenstev pro nemocnice zřizované krajem, a to pro Klatovskou, Domažlickou a Rokycanskou nemocnici.

Cílená propagace v Plzni

Zároveň ustanovila komisi potřebnou pro tato výběrová řízení. Ta bude vypisovat a organizovat Klatovská nemocnice jakožto řídící společnost Nemocnic Plzeňského kraje.

„S ohledem na odstoupení stávajícího předsedy představenstev Klatovské, Domažlické a Rokycanské nemocnice Jaroslava Šímy je nutné, aby bylo vyhlášeno výběrové řízení na obsazení uvolněné funkce v každé této nemocnici. Pan Šíma odstoupil z rodinných důvodů. Vypsání a organizaci výběrového řízení bude zajišťovat Klatovská nemocnice prostřednictvím Centra sdílených služeb, sloužícího pro potřeby všech nemocnic vlastněných Plzeňským krajem,“ říká náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Pavel Hais.

Výběrové řízení bude realizováno tak, aby k 1. 1. 2023 mohl vybraný kandidát nastoupit do funkce. Rada Plzeňského kraje v působnosti valné hromady společnosti zvolí vybraného kandidáta členem představenstva dle zákona o obchodních korporacích, předsedu představenstva pak musí zvolit členové představenstva na základě zákona o obchodních korporacích. Zde platí, že představenstvo volí a odvolává svého předsedu. Rada jmenuje členy výběrové komise, kteří budou mít hlasovací právo a na výběru se budou přímo podílet.

Ve Stodské nemocnici, kde byl Jaroslav Šíma předsedou představenstva, v Nemocnici následné péče Horažďovice a Nemocnici následné péče sv. Anna, kde byl Jaroslav Šíma místopředsedou rady jednatelů, rada člena představenstva a členy rady jednatelů zvolila.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 31.10.2022 10:00



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka