Rada města Plzně podpořila revitalizaci svahů v ulici Pod Homolkou na Slovanech

O částku 307 tisíc korun požádal plzeňskou radnici Městský obvod Plzeň 2 – Slovany, peníze z Fondu životního prostředí města Plzně chce použít na revitalizaci svahů v ulici Pod Homolkou.

Cílená propagace v Plzni

Radní poskytnutí dotace odsouhlasili, schválit jej musí ještě zastupitelé. 

„Projekt řeší trvalou úpravu svahu, která pomocí terénních a vegetačních úprav opticky zatraktivní a vyčistí toto území. Jedná se o svah mezi ulicemi Pod Homolkou, Malostranskou, Květnou a po němž vede takzvaná Kozí stezka, umožňující pěší propojení oblasti rodinných domů se sportovními areály a skautskými klubovnami v údolí řeky Radbuzy,“ přiblížil Petr Náhlík, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí. Projekt v plné výši požadavku MO Plzeň 2 – Slovany podpořila Komise životního prostředí Rady města Plzně. 

Městský obvod Slovany plánuje, že v první fázi – na podzim letošního roku, budou odstraněny navržené keře a náletové dřeviny, dále zlikvidovány pařezy. Další práce, tedy zabezpečení svahů proti erozi a vegetační úpravy včetně výsadby keřů, stromů a květných záhonů budou pokračovat dle klimatických podmínek. Nakonec dojde k instalaci drobného mobiliáře u nově navrženého odpočinkového místa. Dokončení projektu je v plánu na červen 2016. Obvod projektem reaguje na dlouhodobé požadavky v oblasti bydlících občanů, kteří požadují celkové úpravy této lokality. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka