Rada města Plzně schválila dotační program pro sociální služby

Minimálně 46 milionů korun chce v příštím roce poskytnout město Plzeň na zajištění sociálních služeb na svém území.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Připravili jsme, stejně jako v předchozích letech, dotační program s názvem Kofinancování sociálních služeb pro nadcházející rok 2021,“ uvedla náměstkyně primátora města Plzně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.

„Naše město má v regionu největší a nejkomplexnější síť poskytovatelů sociálních služeb. Chceme tuto síť nejen udržet, ale podpořit její rozvoj, dostupnost, kvalitu a efektivitu – to je náš hlavní zájem, a proto formou neinvestičních dotací dlouhodobě spolufinancujeme zajištění provozů plzeňských sociálních služeb,“ vysvětlila Eliška Bartáková.

Kofinancování je určeno pro základní druhy a formy sociálních služeb, mezi něž se řadí např. osobní asistence, pečovatelská služba, tísňová péče, odlehčovací služby, centra denních služeb, denní stacionáře, týdenní stacionáře nebo domovy pro osoby se zdravotním postižením, ale i na poskytování zdravotní péče v zařízeních sociálních služeb, kde je tato péče nezbytná, ale náklady na její poskytování nelze pokrýt z příjmů od zdravotních pojišťoven. Zvláštní kapitolou je pak podpora fakultativních činností, což jsou aktivity, které jsou klienty sociálních služeb volitelné a vedou k jejich aktivizaci i sociálnímu začlenění.

Zájemci o finanční podporu mohou žádost podat od 7. září 2020 prostřednictvím formuláře v aplikaci Dotace OSS MMP, která je k nalezení na webu Sociální služby města Plzně (https://socialnisluzby.plzen.eu/).


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka