Radní jmenovali novou Odbornou porotu Umělecké ceny města Plzně

Odborná porota Umělecké ceny města Plzně bude devítičlenná a je jmenována na období let 2023-2026.

Jarní servisní akce AUTO CB

"V porotě budou zástupci městských kulturních organizací i představitelé neziskového sektoru a výkonní umělci,“ informovala radní města Plzně pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková. „Konkrétně v nové porotě zasednou: ředitel Divadla ALFA Jakub Hora, ředitel Divadla pod lampou Petr Choura, ředitelka Galerie města Plzně Zuzana Motlová, mimoplzeňský odborník na klasickou hudbu a vynikající fagotista Pavel Langpaul, ředitel neziskové organizace pro kulturní a sociální projekty JOHAN Roman Černík, ředitelka Knihovny města Plzně Helena Šlesingerová, odborný asistent na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni, tvůrce videoinstalací a objektové tvorby Lukáš Kellner, vedoucí Odboru kultury Magistrátu města Plzně Květuše Sokolová a ředitel Divadla J. K. Tyla v Plzni Martin Otava,“ představila členy poroty Eliška Bartáková.

Umělecká cena města Plzně je udělována od roku 2013 a to za významnou uměleckou činnost, dílo či kulturní počin, které v předešlém roce významně obohatily kulturní dění a rozvoj města Plzně. Vyhlašována je zejména v oblastech hudby, tance, výtvarného, dramatického a audiovizuálního umění, literární činnosti a designu v pěti kategoriích, a to pro umělce – do 30 let, nad 30 let a za celoživotní dílo („síň slávy“), dále pak za významnou kulturní událost roku a předáváno také je ocenění mecenáše/šky plzeňské kultury.

„V letošním roce se tedy uskuteční její již 11. ročník a magistrátní odbor kultury do 1. února 2023 stále ještě přijímá návrhy veřejnosti na udělení tohoto ocenění za rok 2022,“ upozornila radní Eliška Bartáková.

Návrhy může podat fyzická i právnická osoba, vždy jeden návrh na ocenění v dané kategorii. Nominace musí být zaslána buď elektronickou formou prostřednictvím webu www.plzen.eu – odbor kultury či písemnou formou na adresu: Odbor kultury Magistrátu města Plzně, Kopeckého sady 11, 306 32 Plzeň. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka