Radní podpoří organizátora multižánrového festivalu ve veřejném prostoru

Radní města Plzně na svém zasedání ve čtvrtek 20. dubna schválili vyhlásit Čtyřletý dotační program v oblasti kultury na léta 2024–2027 na podporu projektu Letního kulturního festivalu v ulicích města. Žádosti lze podávat do 4. září letošního roku.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Dotační program je určen na realizaci multižánrového festivalu, který oživí centrum Plzně včetně náměstí Republiky v letních měsících. Organizátor by měl připravit ucelený sedmidenní program na několika scénách složený z nejrůznějších uměleckých žánrů – především hudby, divadla, ale i například výtvarného umění. Produkce musejí být veřejnosti přístupné zdarma. Prostor v programu mají dostat jak špičkoví umělci, tak umělci regionální a začínající,“ představila základní kritéria tohoto čtyřletého dotačního programu radní města Plzně Eliška Bartáková, do jejíž gesce spadá také oblast kultury. Žadatel o dotaci musí zpracovat koncept a strategii festivalu na 4 roky a vítáno budezapojení akce do celostátních i regionálních kulturních projektů, které připomínají významná výročí, jako bude například Rok české hudby 2024, projekt Smetana 200, rok 2025 – 10 let od projektu Plzeň-EHMK 2015 ad. Celkově je pro tento festival alokována částka 8,8 mil. Kč.

Žádosti lze podávat prostřednictvím aplikace eDotace, kde bude tento dotační program se všemi podmínkami a pokyny zveřejněn od 24. dubna, a to na webu: https://dotace.plzen.eu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka