Radní pro oblast školství, mládeže a sportu je Radka Trylčová

Zastupitelstvo Plzeňského kraje schválilo 20. prosince 2021 změny ve svých orgánech – v Radě Plzeňského kraje, ve Výboru pro oblast školství, mládeže a sportu a Výboru pro regionální rozvoj.

Cílená propagace v Plzni

Vzalo na vědomí rezignaci člena Rady, dosavadního náměstka pro oblast školství, mládeže a sportu Rudolfa Salvetra na tuto funkci, a za novou náměstkyni hejtmanky Plzeňského kraje zastupitelé jmenovali Radku Trylčovou. Ta, před svým jmenováním do funkce krajské radní, rezignovala na funkci předsedkyně Výboru pro životní prostředí, zemědělství a evropské záležitosti. Nově byl rozhodnutím zastupitelů do funkce předsedy tohoto výboru jmenován Rudolf Salvetr, který ji bude vykonávat jako neuvolněný.

Krajské zastupitelstvo po svém zvolení do PSP ČR opustila Michaela Opltová, předsedkyně Výboru pro regionální rozvoj. Za ní byl dnes nově jmenován do funkce předsedy tohoto výboru krajský zastupitel za STAN, Zelení, PRO PLZEŇ a starosta obce Pačejov Jan Vavřička.

Statutárním zástupcem hejtmanky kraje se nově stal náměstek pro oblast dopravy Pavel Čížek. Náměstek hejtmanky pro oblast životního prostředí, zemědělství, evropských záležitostí a regionálního rozvoje Josef Bernard a náměstek hejtmanky pro oblast kultury a památkové péče Marek Ženíšek budou své funkce vykonávat jako neuvolnění.

Nové složení Rady Plzeňského kraje:
doc. PaedDr. Ilona Mauritzová, Ph.D. (ODS s podporou TOP 09 a nezávislých starostů) – hejtmanka Plzeňského kraje – oblast zdravotnictví, bezpečnost, krizové řízení a marketing (uvolněna pro výkon funkce)
Ing. Josef Bernard (STAN, Zelení, PRO PLZEŇ) – náměstek hejtmanky pro oblast životního prostředí, zemědělství, evropských záležitostí a regionálního rozvoje (neuvolněn pro výkon funkce)
Ing. Pavel Čížek (STAN, Zelení, PRO PLZEŇ) – náměstek hejtmanky pro oblast dopravy (uvolněn pro výkon funkce)
Pavel Hais (Česká pirátská strana) – náměstek hejtmanky pro oblast IT, digitalizaci a Centrální nákup (neuvolněn pro výkon funkce)
Ing. Mgr. Pavel Karpíšek (ODS s podporou TOP 09 a nezávislých starostů) – náměstek hejtmanky pro oblast ekonomiky, investic a majetku (neuvolněn pro výkon funkce)
Mgr. Radka Trylčová  (ODS s podporou TOP 09 a nezávislých starostů) – náměstkyně hejtmanky pro oblast školství a sportu (uvolněna pro výkon funkce)
Rudolf Špoták (Česká pirátská strana) – náměstek hejtmanky pro oblast sociálních věcí (uvolněn pro výkon funkce)
PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D. (ODS s podporou TOP 09 a nezávislých starostů) – náměstek hejtmanky pro oblast kultury a památkové péče (neuvolněn pro výkon funkce)
JUDr. Marcela Krejsová (ODS s podporou TOP 09 a nezávislých starostů) – členka rady pro oblast cestovního ruchu, partnerských regionů, vnějších vztahů a podpory podnikání (uvolněna pro výkon funkce)

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka