Radní schválili smlouvy k prostorám pro vzdělávání dětí válečných uprchlíků

Radní města Plzně schválili uzavření smluv k výpůjčkám prostor v několika plzeňských budovách. Vznikne v nich zázemí pro předškolní vzdělávání ukrajinských dětí.

Cílená propagace v Plzni

To je nutné vytvořit v souvislosti s příchodem uprchlíků z Ukrajiny. Radní projednali prostory pro 78., 64., 24. a 38. mateřskou školu. Město se tímto snaží zajistit dostatek místa a komfortu pro děti Plzeňanů, jež navštěvují městské mateřinky, stejně tak ale připravit i vhodné prostředí pro děti utíkajícími před válkou. Nejvíce míst připravily školky ve druhém, třetím a čtvrtém městském obvodu.

„Například pro 24. mateřskou školu zajistíme prostory v bývalé provozovně Čedoku v Sedláčkově ulici a dále také v objektu bývalého kulturního domu Peklo. Vznikne v nich potřebné zázemí pro vzdělávání dětí ve věku od 3 do 6 let, jež se svými rodiči uprchly z Ukrajiny,“ uvedl náměstek pro oblast ekonomickou, bytovou, sociální začleňování a nakládání s majetkem David Šlouf. 

Kolik přesně ukrajinských dětí bude do školek v Plzni přijato, ukáží až zápisy, které se pro děti uprchlíků konají 11. a 12. července. Přijímání ukrajinských dětí nebude na úkor dětí Plzeňanů a město garantuje po ukončení zápisů přijetí všech dětí s trvalým bydlištěm v Plzni od věku čtyři a více let, na většině obvodů pak i dětí tříletých. Dále budou děti plně tříleté, které nebyly přijaty při jarních zápisech, stejně jako v minulých letech, postupně přijímány na dodatečně uvolněná místa, a to až do konce srpna.

Schváleno bylo uzavření smluv k prostorám na adresách:
    • Lidická 3 pro 78. mateřskou školu Plzeň,
    • Školní 1. pro 64. mateřskou školu Plzeň
    • Sedláčkova 10, Sedláčkova 12, Prešovská 10 a Pobřežní 10 pro 24. mateřskou školu Plzeň
    • Koterovská 150 pro 38. mateřskou školu Plzeň


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
01.07.2022 08:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka