Radobyčice o víkendu uklízely

Zhruba tisíc kilogramů odpadu včetně několika desítek starých pneumatik posbírali dobrovolníci v Radobyčicích a okolí v rámci celorepublikové akce Ukliďme svět, Ukliďme Radobyčice.

Cílená propagace v Plzni

Do úklidu se v sobotu 24. dubna zapojilo necelých dvacet dobrovolníků.

„Akce navazovala na Den země, který se slaví 22. dubna. Od tohoto data byly v Radobyčicích na třech místech dostupné tzv. Pytlomaty. Do velkého úklidu jsme se pak pustili v sobotu 24. dubna a nestačili jsme se divit. Odvezli jsme dva plné valníky velkoobjemového odpadu, a to včetně asi 50 starých pneumatik a odhadem 40 pytlů dalšího odpadu,“ vypočítává první místostarosta Městského obvodu Plzeň 3 Petr Baloun, který byl hlavním pořadatelem. Všechen odpad odvezli v neděli odpoledne členové Sboru dobrovolných hasičů Radobyčice do sběrného dvora v ulici Na Bořích. „Kuriózní bylo, že jsme museli použít i speciální výbavu – žebřík, protože některé kusy odpadu visely i na stromech,“ dodává Petr Baloun.

Akce vznikla také díky spolupráci místního osadního výboru, Staročeské Li-Ry, SDH Radobyčice a TJ Sokol. Všem zúčastněným jistě patří velký dík za příspěvek ke zlepšení našeho životního prostředí.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka