Recidivista řádil v plzeňských garážích a zahradních domcích

Policejní komisař ve věci zahájil trestní stíhání 43letého muže, kterého obvinil ze spáchání pokračujícího přečinu poškození cizí věci, pokračujícího přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody.

Cílená propagace v Plzni

Obviněný muž se během čtyř měsíců vloupal do několika garáží a rekreačních objektů na různých místech Plzně. K prvnímu případů vloupání došlo v polovině dubna loňského roku. Muž vnikl za použití násilí do jedné z řadových garáží ve Velenické ulici a pokusil se odcizit elektrokolo, které bylo připoutané řetězovým zámkem k autonosiči na jízdní kola. Elektrokolo se následně pokusil protáhnout ven oknem garáže. To se mu ovšem nepodařilo. Kolo poškodil a místo něj odcizil dvě vrtačky, vibrační brusku a sadu vrtáků. Poškozenému majiteli způsobil škodu přes 40 tisíc korun. V následujících třech měsících se pachatel vloupal do dalších několika garáží a zahradních domků. Z objektů si většinou odnesl stavební nářadí nebo věci, které mu doslova přišly pod ruku. Jednalo se například o dvě lahvová piva, čisticí prostředek nebo ruční dvoukolový vozík. Svým jednáním způsobil škodu v celkové výši 63 tisíc korun.

Usnesení o zahájení trestního stíhání mu policisté doručili do borské věznice, kde si obviněný muž již odpykává trest za jiné protiprávní jednání majetkového charakteru. V případě prokázání viny mu hrozí až tři roky odnětí svobody.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 09.03.2023 07:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka