Ředitelé základních škol v Plzni prominou poplatky za družinu

Radní města Plzně souhlasili s prominutím poplatku za družinu v základních školách zřizovaných městem v období od 11. března do 24. května 2020.

Cílená propagace v Plzni

To děti nemohly kvůli opatřením souvisejícím s pandemií koronaviru chodit do školy. Poplatek prominou ředitelé škol i rodičům těch dětí, které od 25. května do konce školního roku nebudou družinu navštěvovat. Opatření se týká i poplatků za školní kluby, které navštěvují žáci druhého stupně základních škol.

„Zákonní zástupci dětí hradí úplatu za školní družinu i školní klub předem zpravidla vždy na pololetí, avšak kvůli vládnímu opatření nemohly děti v uvedeném období tuto již uhrazenou službu čerpat. Vyhláška o zájmovém vzdělávání se prominutím úplaty v případě omezení nebo přerušení provozu školní družiny a školního klubu nezabývá, proto jsme přijali jako řešení návrh magistrátního odboru školství, mládeže a tělovýchovy, aby ředitelé základních škol úplatu za družinu a klub prominuli,“ uvedla radní pro oblast školství Lucie Kantorová.

Osobní přítomnost žáků prvního stupně základních škol i jejich organizované a zájmové aktivity jsou od 25. května možné, avšak nepovinné. Záleží pouze na zákonných zástupcích, zda dítě do školy pošlou. Magistrátní odbor školství proto navrhl, aby byl poplatek prominut i za období od 25. května do 30. června 2020 zákonným zástupcům těch dětí, které od 25. května nebudou chodit do školy ani do družiny. „Děti druhého stupně s výjimkou devátých tříd do školy zatím vůbec nejdou, proto i pro rodiče těchto dětí bude dobrou zprávou, že úhrada za školní klub bude odpuštěna za celé období od 11. března do 30. června 2020. Tímto rozhodnutím myslíme na rodiče při mnohdy nelehké současné ekonomické situaci,“ dodala radní Lucie Kantorová.

Rodičům, kteří poplatek za družinu či školní klub předem uhradili, bude škola vracet poměrnou částku podle období, na které měli zaplaceno, a to buď na účet, nebo v hotovosti. Konkrétní podoba vypořádání záleží na dohodě rodičů se školou.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka