Regionální filmová kancelář zahájila činnost

V rámci Industry programu festivalu Finále se nejen filmařům představí nová Regionální filmová kancelář Plzeňského kraje.

Cílená propagace v Plzni

Jejím záměrem je sjednotit a zastřešit města a obce v regionu, aby v případě zájmu producentských firem o natáčení mohla dopomoci k minimalizování vzájemné administrativy a obecně k zefektivnění procesů, které přípravy, průběh i samotné natáčení provázejí.

 V průběhu festivalu se pro zájemce uskuteční dvě Location Tour. První z nich bude orientována na objekty, které souvisejí zejména s průmyslem nebo s praktickým využitím v relativně nedávné minulosti a uskuteční se v sobotu 21. dubna. Druhá představí část barokních památek Plzeňského kraje a hosté se jí budou moci zúčastnit 24. dubna. Obě Location Tour budou svým zaměřením cílit
na filmové profesionály, nebudou představovat vybrané objekty jako turistické atrakce, ale jako možná místa pro filmová natáčení a jako lokace vhodné pro využití filmaři.

Další akcí, kterou Regionální filmová kancelář Plzeňského kraje chystá, je představení její činnosti v rámci neformálního setkání, které se uskuteční dne 23. dubna. Na toto setkání byli přizváni zástupci historických objektů, zástupci Krajského úřadu Plzeňského kraje, filmoví profesionálové (producenti, lokační manažeři…) a zástupci vybraných obcí a dalších krajských institucí. Výstupem z tohoto setkání by pak mělo být vzájemné propojení jak účastníků, tak i dalších lokálních aktérů, vysvětlení poslání a fungování Regionální filmové kanceláře Plzeňského kraje včetně mantinelů její činnosti. Setkání se účastní i zástupci Czech film Commision.

ilustrační foto



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka