Registrace na Krajský půlmaraton roku 2022 budou spuštěny v prosinci

V prosinci budou spuštěny registrace na 7. ročník rodinného závodu Krajský půlmaraton Plzeňského kraje, jehož termín je stanoven na 23. dubna 2022 v areálu Škodalandu v Plzni-Liticích.

Cílená propagace v Plzni

Zakoupení registrace předem je také pro tento ročník výhodné, lze k němu objednat i speciálně limitovanou edici triček v dámské i pánské verzi.

Po dvouleté pauze způsobené všeobecnou epidemickou situací začal Plzeňský kraj připravovat další ročník rodinného závodu, který tradičně proběhne v areálu Škodalandu v Plzni-Liticích a také tentokrát budou připraveny oblíbené tratě od Krajské pětky, OMEXOM Krajské desítky až po půlmaratonskou. V areálu bude připraven pro běžce i jejich fanoušky a další účastníky akce doprovodný program s hudbou i občerstvením v zázemí, aktuálně dle možností a epidemické situace.

Registraci na 23. dubna 2022 mohou běžci zakoupit už od 1. prosince 2021. Varianty jsou k dispozici dvě, a to samotná registrace na závod nebo registrace s tričkem, speciálně limitovanou edicí vyrobenou na dubnový závod 2022. Pokud bude registrace zakoupena do konce roku 2021, je výhodnější v obou variantách 300 Kč bez trička, 700 Kč s tričkem. Zakoupení registrace do 21. dubna 2022 je také výhodnější (400 Kč + 800 Kč s tričkem). Registrace bude možné zakoupit přímo v areálu v den konání závodu a den předem (550 Kč + 950 Kč s tričkem).

Jaké tratě na běžce čekají

Pro ty, které neláká výzva půlmaratonské trati, jsou připraveny varianty v podobě kratších tratí Krajská pětka s délkou 5,85 km a Krajská desítka o délce 9,59 km.  Pro ty, kteří mají týmového ducha, jsou připraveny Týmové běhy. Pro nejmenší běžce přináší Krajský půlmaraton také zábavu, a to v podobě krátkých tratí, podle věku malých sportovců. Registrovat se lze na webu půlmaratonu a k registraci si lze objednat také tričko, a to právě od 1. prosince 2021.

Kudy poběží půlmaratonci?

Závodníci startují na hlavní silnici před areálem Škodaland směrem na obec Litice, proběhnou Šlovice, kde se dají vpravo na město Dobřany. Zde jsme se snažili vyhovět přání zástupcům města Dobřany, původní návrh, kdy trasa vedla po silnici od dálničního přivaděče, byl proto změněn a ve Šlovicích běžci odbočí vpravo a poběží do Dobřan po vedlejší silnici. Z dobřanského náměstí pak běžci pokračují do nedalekých Dobřánek, kde na křižovatce Chotěšovská x Komenského odbočí doprava a běží do obce Lhota, pokračují na okraj obce Valcha, okrajem chatové oblasti skrz Černý Most. Dále značenou cyklostezkou č. 3, přebíhají most přes ústí řeky Radbuzy do nádrže České údolí, poté pokračují ulicí K Lávce až k hlavní silnici – ul. Klatovská, kde odbočují doleva a dobíhají do cíle před areál Škodaland. Trasa bude značena a je vhodná pro trénované sportovce.

I tentokrát jsou připraveny ceny pro účastníky závodu

Tradičně budou připraveny zajímavé ceny nejen pro vítěze. Kromě ocenění vítězů jednotlivých kategorií proběhne Soutěž o nejlepšího běžce Plzeňského kraje. První tři nejrychlejší běžci mezi muži a ženami, kteří se prokážou trvalým pobytem v Plzeňském kraji, získají výhru ve výši 10, 5 a 3 tisíce korun. V závěru celého dne proběhne slosování startovních čísel o tři věcné nemalé ceny. V cíli každý běžec obdrží unikátní pamětní medaili.

Na trati půlmaratonu nebudou chybět Plzeňští Tempo Makers v roli vodičů na časy 1:30 až 2:15. A právě ve spolupráci s vodiči budou i pro 7. ročník Krajského půlmaratonu připraveny společné tréninky. Na ty není nutná registrace a vstup je zdarma!

V areálu nebude chybět zábavný program pro malé i velké, představení složek IZS, sportovní doplňky a také zázemí s dobrotami. Aby atmosféra byla opravdu pohodová, i tentokrát bude hrát v areálu kapela.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka