Rekonstrukce Slovanské ulice skončí 30. listopadu

Práce na opravě Slovanské ulice budou kompletně dokončeny nejdéle v sobotu 30. listopadu.

Cílená propagace v Plzni

O dva týdny dříve, 16. listopadu, se zcela otevře Slovanská ulice v úseku Částkova – Malostranská ve směru z centra. Do 30. listopadu budou probíhat dokončovací práce na tramvajové trati v částečné uzavírce v úseku Sladkovská – Malostranská. Rekonstrukce krytu vozovky v úseku Sladkovského – Malostranská ve směru do centra města pak proběhne na jaře 2020 a vyžádá si částečnou uzavírku.

„Délka provádění prací byla stanovena dle smluvního harmonogramu na 394 dnů, přičemž převzetí staveniště proběhlo 4. ledna 2019 a smluvní termín dokončení prací byl stanoven na 4. února 2020. V rámci rekonstrukce došlo k obnově krytu vozovky, rekonstrukci kanalizace, vodovodu a repanelizace tramvajové trati směrem do centru v úseku od náměstí Milady Horákové po ulici Sladkovského a ve směru z centra od ulice Částkova po náměstí Milady Horákové,“ vysvětlil náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

Na opravě Slovanské ulice se podíleli investoři Správa veřejného statku města Plzně, která zajišťovala rekonstrukci tramvajové trati, trolejového vedení a doplnění ukolejnění detekce světelného signalizačního zařízení, Vodárna Plzeň, jež provedla úpravy vodovodních armatur a sanaci kanalizace a Ředitelství silnic a dálnic České republiky, které zajišťuje celoplošnou úpravu krytu vozovky.

„Do 15. září bude hotové kompletní vozovkové souvrství v úseku Sladkovského – Částkova směrem zcentra a bude odstraněno veškeré dočasné dopravní značení a oplocení. O den později začne úplná uzavírka Slovanské ulice vúseku Částkova – Malostranská. Ta skončí 15. listopadu,“ uvedl ředitel Správy veřejného statku města Plzně Milan Sterly.

„Do 30. září bude dokončena výměna aktivní zóny komunikace v úseku Částkova – Malostranská a tramvajová doprava bude převedena na kolej směrem z centra a kolej do centra bude uzavřena. Zahájí se rekonstrukce tramvajové trati směrem do centra v úseku Částkova – Malostranská, přičemž v první polovině října bude uzavřen jízdní pruh směr do centra vúseku Sladkovského – Částkova. Zde budou práce na rekonstrukci tramvajové trati pokračovat v částečné uzavírce komunikace, kdy bude doprava vedena obousměrně po nové komunikaci a tramvajové trati tak jako v první fázi. Na rozdíl od první fáze zde nebudou výkopy pro vodovod a kanalizaci, proto nebude v celém úseku osazeno vysoké oplocení. Doprava bude pouze převedena pomocí dopravního značení,“ doplnila Andrea Fojtíková, technická náměstkyně Správy veřejného statku města Plzně.

Dne 16. listopadu bude zcela otevřena Slovanská ulice vúseku Částkova – Malostranská ve směru z centra a budou pokračovat dokončovací práce na tramvajové trati v ástečné uzavírce vúseku Sladkovského – Malostranská, kde práce kompletně skončí 30. listopadu.

Rekonstrukce krytu vozovky v úseku Sladkovského – Malostranská směr do centra pak proběhnou na jaře 2020 za částečné uzavírky.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
06.09.2019 10:07



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka