Rekordně velký gospelový sbor pomůže (až) na dřeň

Předposlední dubnový víkend zamíří do Plzně více než 90 zpěváků z celé České republiky, aby si pod vedením dvou renomovaných zahraničních dirigentů, Davida Daniela a Gabi Gąsior, zazpívali gospel.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Již třináctý ročník workshopu Gospel (až) na dřeň pak v neděli 23. dubna vyvrcholí velkým benefičním koncertem ve prospěch Nadace pro transplantace kostní dřeně, který začíná v 18 hodin v Betlémské kapli sboru ECM Maranatha v plzeňské Husově ulici č. 14. Vstupenky se budou prodávat za 200 Kč přímo na místě, hodinu před začátkem koncertu. Ten zahájí plzeňský soubor Touch of Gospel pod vedením Michala Beránka, následovat bude společné vystoupení všech účastníků workshopu, mezi nimiž najdete zástupce mnoha českých gospelových sborů (Gospel Limited, Rainbow Gospel, Family Gospel Ostrava, Gospel Gaia z Klášterce nad Ohří  nebo Gospel Generation z Liberce, Gospel Voices z Mladé Boleslavi a Gospel Friends z Brna). Sbor doprovodí vynikající živá kapela s dechovou sekcí pod vedením kapelníka Martina Krče, který působí na pražské Konzervatoři Jaroslava Ježka.  Zazní gospelové skladby starší i úplně nové jako například hit Bless Me z posledního alba gospelové superhvězdy Kirka Franklina, oceněného cenou Grammy za nejlepší gospelové album roku 2022. 

 „Workshop Gospel (až) na dřeň začal v roce 2009 vcelku nenápadně,” říká Michal Beránek, dirigent sboru Touch of Gospel a člen pořádajícího spolku Gospel Train. „Letos se cca 90 míst ve sboru zaplnilo během necelé hodiny. Dirigenty tak čeká práce s patrně dosud největším gospelovým sborem, který kdy v Plzni zpíval."

Závěrečný koncert má vždy úžasnou atmosféru, na kterou se těší všichni účinkující i věrní posluchači. Pokud chcete letos tento jedinečný gospelový koncert prožít s námi, jste srdečně zváni. Nebudete litovat a ještě pomůžete dobré věci, protože veškerý výtěžek koncertu je už tradičně věnován Nadaci pro transplantace kostní dřeně.”


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 19.04.2023 14:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka