Republikové závody Zlatá koloběžka v Plzni odstartují sezonu

I koloběžkový sport postihl výpadek závodů kvůli koronaviru. Mnoho jarních akci bylo zrušeno a i republiková soutěž Rollo liga přesunula květnové závody na září.

Cílená propagace v Plzni

Kdo pevně věřil, že se v nějakém formátu a v pevný datum stanovený na podzim loňského roku uskuteční 21. ročník Zlaté koloběžky, byli pořadatelé z Klubu koloběhu Plzeň.

A tak je ZLATÁ KOLOBĚŽKA, místo uprostřed sezóny, úvodním republikovým závodem roku 2020 už o tomto víkendu. V původním kalendáři se měly v Plzni konat závody s mezinárodní účastí, ale koloběžkový EuroCup i mistrovství světa v Estonsku bylo zrušeno, resp. o rok odloženo.

Sobotní závody ( sobota 20.6.) Kritérium a Štafety se na Doubravce na cyklistickém oválu v Areálu SK RAPID Plzeň. První start je ve 14:30,  předžáci (mládež pod 10 let)  a v 15:45 přijde na řadu hlavní závod  mužů, kde se a očekává vypjatý a divácky atraktivní závod s předpokládaným hromadným finišem. Sobotní program vyvrcholí závody štafet od 17:00, respektive 17:15 závod mužů.

V neděli 21.6. 2020 pokračují republikové závody dlouhým tratěmi netradičně na cyklistickém oválu. První start je v 9.00 a program vyvrcholí hlavním závodem mužů, kteří startují v 11:00, opět se očekává divácky atraktivní závod.

 „Pandemie COVID-19, poznamenala i naše přípravy a musíme v organizaci leckde improvizovat, ale závody uděláme a byly jsme od března jediným pevným bodem v kalendáři bez přesunu či rušení. Odhadujeme, že účast bude možná o trochu nižší než v minulých ročnících, cca 180 českých závodníků, ale i to je v této době úspěch. Naši týmoví závodníci snad i v této divné sezóně navážou na loňské skvělé výsledky a doufejme, že mají šanci na úspěch ve svých kategoriích. V hlavním závodu mužů předpokládáme stejné favority, jako v posledních letech a měli by to být Tomáš Pelc a Michal Kulka z Prahy," říká organizítor Petr Pešta. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
19.06.2020 17:00



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka