Respektuj 18, zní z plzeňského olympijského parku

V pátek se otevřou brány čtyř olympijských parků po celé republice. Jeden z nich je i v Plzni. Jejich návštěvníky čeká bohatý sportovní i kulturní program a zároveň mají možnost podpořit kampaň Respektuj 18, která již čtvrtým rokem nabádá dospělou veřejnost, aby netolerovala podávání alkoholu dětem.

Jarní servisní akce AUTO CB

Čeští olympionici by se dostali na vrchol jen těžko, kdyby před dovršením dospělosti experimentovali s alkoholem. Na to upozorňuje projekt Respektuj 18 ve dvou olympijských parcích – v Plzni a v Ostravě. Jak se správně postavit k problému podávání alkoholu dětem a mladistvým se můžou všichni sportovní fanoušci a návštěvníci parků dozvědět v informačním stánku Respektuj 18. Tam naleznou tištěné materiály, které je seznámí s postupem v rizikových situacích. Poradí rodičům jak se zachovat v případě, že jejich dítě přijde domů opilé, prodejcům alkoholu, když u nich mladiství chtějí nakoupit alkohol i náhodným svědkům podávání alkoholu dětem. Zároveň mají možnost vyjádřit svou podporu projektu připnutím červené placky s číslem 18 či zmáčknutím interaktivního tlačítka.

 „Snažíme se změnit tolerantní postoj veřejnosti ke konzumaci alkoholu nezletilými,“ popisuje Drahomíra Mandíková, ředitelka firemních vztahů a komunikace a členka představenstva Plzeňského Prazdroje. Projekt se zaměřuje především na rodiče dětí, hostinské a maloobchodní prodejce. Nabádá je, aby problém nepřehlíželi, a nabízí informace i pomoc v nejrůznějších situacích. Na jaře spustil Plzeňský Prazdroj nový informační web www.respektuj18.cz, který se věnuje tématu pití alkoholu mladistvými. Rodiče rizikové skupiny dětí, a také prodejci alkoholu na něm naleznou ucelený soubor informací o kampani, popis modelových situací a jejich řešení, kontakty na centra pomoci a možnosti, jak se do projektu mohou zapojit.

Kampaň podpořily také známé a respektované osobnosti a vyjádřily své „Ne pití alkoholu nezletilými“. „Alkohol do 18 let musí zůstat u ledu. Bez výjimek,“ říká hokejista a manažer Martin Straka. Dalšími tvářemi kampaně jsou hokejista a kouč David Moravec a herečka Tereza Bebarová.

Olympijský park otevře v Plzni v pátek ve 20 hodin. Město očekává, že do něj přijde denně 5 až 7 tisíc lidí. Za obchodním centrem Plaza je připraveno 50 sportovišť s trenéry včetně parkurové jízdy, kolové, provazochodectví v korunách stromů i akrobatické trampolíny. Na Mži vzniklo zázemí pro vodní sporty. Nechybí koncertní pódium, dvě pláže k relaxaci, fanzona pro přenosy a besedy se sportovci nebo plážový bar. Páteční zahájení patří zapálení ohně a brazilské show.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka