Restaurace v kraji mají problém s personálem

A může být hůř. Ke studiu gastronomických oborů na středních školách se hlásí málo zájemců.

Jarní servisní akce AUTO CB

Restaurace měly problém s nedostatkem kuchařů nebo číšníků už před covidem. Během něj pak odešla z gastronomie třetina lidí. Nedostatečná pomoc státu v covidové době a následná nejistota podle podnikatelů navíc vystrašila studenty. Plzeňská Hotelová škola chtěla letos přijmout 120 kuchařů, ale zapsalo se jen 70. V oboru číšník bere 60 žáků, zápisové lístky ale odevzdalo jen 35.

V centru Plzně podle Mladé fronty Dnes skončily tři restaurace, dvě mají nové majitele a dvě se přestěhovaly do levnějšího.

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka