Režisér Petr Smazal debatoval ve Stříbře o svém hororu Svatý Mikuláš

Slavnostní premiéra hororového klubového filmu Svatý Mikuláš se konala v rodném městě režiséra Petra Smazala v pátek 24.dubna ve Stříbře. Jednalo se o speciální projekci za přítomnosti herců. Před filmem i po filmu byla krátká beseda, ve které diváci pokládali otázky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Film z prostředí psychiatrické léčebny, kde dodnes obchází duše pacientů

Petr Smazal (F8 ART COMPANY) napsal hororový film z prostředí psychiatrické léčebny, kde je vše postaveno na hlavu. Doktoři se chovají hůř než pacienti a mezi pacienty je pár skvostných případů, za které by se nestydělo ani muzeum kriminalistiky. Film byl natočen bez investora, tedy na vlastní náklady. Natáčení probíhalo především v Sušické porodnici ale také v Plzni.

První český found footage horor

"Film sice neslibuje mainstreamovou zábavu, ale na 100 % jde o kvalitně technicky a filmařsky zpracované duchařské téma. Ve srovnání se syrovou experimentální předpremiérovou verzí, jde o vybroušený diamant, který si může Petr Smazal se ctí dát do své tvůrčí vitríny," komentuje nezávislé dílo moderátor stříbrského promítání filmu Svatý Mikuláš a následného setkání s herci Jan Vavřička.

Při besedě ve Stříbře režisér Smazal prozradil, že chystá další film, tentokrát v komediálním žánru.  “Chtěl bych vytvořit film ve stylu road movie. Bude o svatbě, kde se sejdou dvě rodiny úplně odlišných povah, které spolu budou válčit. Několik scén bych rád natočil zde ve Stříbře, například u mostní branky nebo na náměstí,“ uvedl Smazal.

Svatý Mikuláš - found footage/horor/underground

Skupinka studentů FAMU točí absolventský dokumentární film o bývalém ústavu u Svatého Mikuláše. V tomto sanatoriu prý údajně bloudí duše pacientů dodnes. Skupinka studentů vedena Natálii Kocurovou tento ústav navštíví a záhy zjišťuje, že dostat se ven nebude tak snadné, jako bylo dostat se dovnitř.

Stopáž: 61 minut

Debutový snímek Petra Smazala a jeho přátel, který vznikl bez jakéhokoliv rozpočtu v bývalé Sušické porodnici.

Režie: Petr Smazal

Hudba: Karel Antonín

Hrají: Daniela Alfonzová, Jiří Bystřický, Martin Pospíšil, Václav Šindelář, Karel Pilný a další...

Mezi partnery filmu patří REGIONPLZEN.CZ a web plný fantazie VANILI.cz.

Foto: Laco Kajaba 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka