Řidič u Smědčic nadýchal téměř šest promile

Náhodný svědek zavolal na linku 158, že od Chrástu jede řidič s poškozenou pneumatikou a v protisměru. Při kontrole řidič nadýchal téměř šest promile.

Cílená propagace v Plzni

V pondělí krátce po druhé hodině odpoledne přijal operační důstojník na lince 158 oznámení o nebezpečné jízdě ze strany řidiče vozidla Škoda Octavia zelené barvy. Vozidlo se mělo dle vyjádření svědka pohybovat v protisměru s poškozenou přední pneumatikou a mělo jet po disku.  K řidiči, který se nebezpečnou jízdou proháněl obcí Chrást, vyjížděly dvě policejní hlídky.

Hlídka (policejní stanice Chrást) v obci Chrást spatřila před železničním přejezdem na komunikaci pneumatiku, ale vozidlo dle popisu oznámení v těchto místech nebylo zjištěno. Následně hlídka pokračovala ve směru po hlavním průtahu obcí Chrást ve směru na Smedčice, okr. Rokycany. Před vjezdem na most si policisté všimli vozidla Škoda Octavia, které následně před obcí Smědčice zastavilo, kdy se pravým zadním blatníkem opřelo o svodidla. Hlídka zastavila za vozidlem a z druhé strany již přijížděla i druhá hlídka dopravních policistů z Rokycan. Policisté řidiče vyzvali k předložení předepsaných dokladů k řízení a provozu vozidla. Doklady sice řidič předložil a kontrolou nebylo zjištěno v tomto směru žádné protiprávní jednání. Opakem ale bylo chování řidiče a evidentní zápach po alkoholu z jeho dechu. Policisté u řidiče provedli orientační dechovou zkoušku, která byla s pozitivním výsledkem bezmála šest promile alkoholu, opakovaná zkouška byla s výsledkem téměř čtyři promile a třetí zkouška s výsledkem necelé tři promile. 53letého muže z Plzně policisté na místě zadrželi a následně eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření spojené s odběrem krve a byl mu zadržen řidičský průkaz. Na místě byli přítomni i hasiči. Nyní je jednání řidiče prověřováno policisty z dopravního inspektorátu v Rokycanech pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 13.01.2016 06:08



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka