Říjnová Beseda: Michal Prokop i D.Y.K.

Říjen je nabitý koncertními lahůdkami. Již ve středu 5. 10. zažije Velký sál show The Simon & Garfunkel Story, o pár dní později (17. 10.) si zahraje v Besedě Michal Prokop & Framus Five.

Cílená propagace v Plzni

A 24. 10. roztančí návštěvníky Vojta Dyk spolu s Ondřejem Pivcem, kteří představí Vojtěchův nový projekt D.Y.K. Do programu se vrací pravidelné  nedělní pohádky pro děti a také  Kino Beseda má pořádnou nálož filmů.

HUDBA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=hudba

5. 10. 2022 20:00 The Simon & Garfunkel Story
Nenechte si ujít kritiky uznávanou show o dvou mladících z Queensu v New Yorku, kteří se stali nejúspěšnějším folkrockovým duem všech dob.
S živou kapelou a zpěváky se vydáte do 60. let, kde zazní všechny jejich hity, jako jsou „Mrs. Robinson“, „Bridge over Troubled Water“, „Homeward Bound“, „Scarborough Fair“, „The Boxer“, „The Sound of Silence“ a mnoho dalších. Hudba a dobové proekce budou vyprávět příběh mapující skromné začátky dvou spolužáků i jejich cestu k neuvěřitelným úspěchům (přes 100 milionů prodaných alb, 10 cen Grammy, Rock’n’rollová síň slávy…). Po dramatickém rozchodu v roce 1970  příběh vrcholí jejich slavným setkáním v Central Parku v roce 1981 před více než půlmilionem fanoušků.

7. 10. 2022 18:00 Světový den zraku & Plzeňská filharmonie
Letošní koncert k příležitosti světového dne zraku s Lion’s Club Bohemia Plzeň a Plzeňskou filharmonií bude laděn ve Vídeňském stylu. Posluchači se mohou těšit na díla nejpopulárnějších autorů, jejichž tvorbu ovlivnilo toto překrásné město na řece Dunaj. V programu zazní skladby R. Strausse ml., W. A. Mozarta, F. v. Suppe, a dalších.
10. 10. 2022 17:00 Den seniorů s Plzeňským krajem: Pocta šansonu
Po dvouleté nucené pauze připravil Plzeňský kraj při příležitosti Mezinárodního dne seniorů koncert „Pocta šansonu“. Celý podvečer budou znít ve Velkém sále Měšťanské besedy písničky známých interpretů Hany Hegerové, Petra Hapky a dalších v podání Petry Hřebíčkové, Lenky Nové a Jana Maxiána za doprovodu kapely Petra Maláska.
Role moderátora se ujal Aleš Cibulka.

17. 10. 2022 19:00 Michal Prokop & Framus Five
Framus Five se řadí mezi jednu z nejvýznamnějších skupin české rockové historie. Prapočátky skupiny lze najít už v roce 1963, ale skutečná historie pod stávajícím názvem se datuje od roku 1967, kdy se dosavadní kytarista Michal Prokop poprvé postavil k mikrofonu jako zpěvák. Svou činnost přechodně ukončila dvakrát, jednou v roce 1971 a pak v roce 1990, kdy leader Michal Prokop vstoupil do politiky.

19. 10. 2022 19:30 Spirituál kvartet
Spirituál kvartet je skupina přímo navazující na legendární československou folkovou kapelu Spirituál kvintet. Kontinuitu s tímto souborem, významně ovlivňujícím domácí hudební scénu více než šedesát let, zaručuje nejen návrat k původnímu historickému názvu, ale především účast Jiřího Holoubka a Veroniky Součkové, dlouholetých členů Spirituál kvintetu. Ti své síly spojili se dvěma dalšími vynikajícími muzikanty. Zpěvákem, skladatelem, banjistou, hráčem na steel kytaru a kontrabas Zbyňkem Burešem, a kytaristou, zpěvákem, majitelem podmanivého basu Janem Jandou.

21. 10. 2022 19:00 Čáry Máry: Křest nové desky O kus dál
Kapelu Čáry Máry jsme založili v roce 2010. Za ta léta, co děláme vlastní muziku, jsme prošli různými soutěžemi včetně Porty a Notování, zahráli jsme si na spoustě festivalů, koncertů větších i komornějších. Před sedmi lety jsme vydali první album Pevným krokem a nyní vychází náš druhý počin – O kus dál…

23. 10. 2022 19:00 Pavel Šporcl: Pocta mistrům II
Na unikátním večeru zazní hned dva houslové koncerty, tedy program, který je ve své podstatě pro většinu umělců pro svou náročnost nemyslitelný. A nebudou to koncerty ledajaké. Velkým uměleckým i historickým počinem bude představení Koncertu č. 1 C dur nejlepšího českého houslisty historie Jana Kubelíka, který Pavel Šporcl nahrál ve světové premiéře na své nové album Pocta Janu Kubelíkovi (druhém pro světovou značku Hanssler Classic).
Druhým klenotem večera bude jeden z nejoblíbenějších a nejhranějších houslových koncertů vůbec, Koncert e moll F. Mendelssohna-Bartholdyho, který Pavel Šporcl často hraje i na světových pódiích.

24. 10. 2022 19:00 D.Y.K.
Nový projekt českého zpěváka Vojtěcha Dyka a dvojnásobného držitele Grammy Ondřeje Pivce s kořeny v Brooklynu, kde společně s dalšími americkými umělci vzniklo unikátní album.
V New Yorku, s prvotřídními hudebníky a muzikantskou svobodou v zádech, vznikalo album D.Y.K. zpěváka Vojtěcha Dyka. Ten si pochvaluje, že nahráváním vystoupil ze své komfortní zóny a ponořil se do světa bez hranic. První ochutnávkou byl hravý a roztančený singl Mr. Beat inspirovaný Rowanem Atkinsonem a postavičkou Mr. Beana. Album D.Y.K., na kterém se podílel věhlasný hudebník a producent Ondřej Pivec, vyšlo v listopadu 2019 u Universal Music. Deska vznikala kompletně v New Yorku ve spolupráci s Ondřejem Pivcem, držitelem 2 cen Grammy, které mu vynesla spolupráce s Gregorym Porterem.

24. 10. 2022 19:00 Zpívám, tedy jsem I
Hudební večery tradičního cyklu uvádí Jiří Untermüller. Uslyšíte nejkrásnější operetní melodie v podání členů souboru Divadla J. K. Tyla, mezi něž patří Venuše Zaoralová Dvořáková, Stanislava Topinková Fořtová, Roman Krebs, Hana Spinethová a další.
Klavírní doprovod: Táňa Vaněčková / Ivana Janečková

DIVADLO

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=divadlo

10. 10. 2022 19:30 Arnošt Frauenberg – Utrženej ze řetězu – STAND UP
Stand-up komik, herec a moderátor, kterého znáte z pořadů: Comedy Club, Na Stojáka, nebo Brzda Evropy 2.
Arny uvádí svůj nejnovější stand-up speciál: Utrženej ze řetězu. Je to stand-up s originálním obsahem, který nemůžete vidět jinde, než v této show. Arny vypráví naprosto otevřený osobní příběh, protkaný glosami, úvahami a postřehy ze života nás všech. Žádné téma není tabu a jako již tradičně: Děti a předsudky nechte doma!

13. 10. 2022 19:30 Manželský čtyřúhelník na horách
Osudy čtyř protagonistů z komedie Manželský čtyřúhelník, která se dočkala přes 200 repríz, nedaly spát ani Fanny agentuře, ani autorovi. Jakub Zindulka se tedy zamyslel nad tím, co z našeho běžného života se do prvního dílu nevešlo.
Kdo má vynášet smetí, proč se chlapi nikdy neptají na cestu a jak se správně vymačkává zubní pasta?
Nejen to budeme řešit na horské chatě před Vánocemi.

18. 10. 2022 19:30 Caveman
One man show, která vtipně pojednává o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

25. 10. 2022 19:30 Cavewoman
Mysleli jste si, že Vás už nic nedokáže rozesmát? Přijďte se podívat na volné pokračování kultovní one man show Caveman a seznámit se s hrdinkou nového představení o jeskynní ženě Cavewoman. Pobaví Vás trochu jiný pohled na lásku a partnerské vztahy, na to, co dělá muže mužem a ženu ženou, v komedii, která se s vtipným nadhledem zamýšlí nad věčným soubojem obou pohlaví.

PŘEDNÁŠKY

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=prednasky

16. 10. 2022 10:00 Šárka Miková: Co z nich bude?
Seminář „Co z nich bude?“ je určen rodičům, kteří přemýšlejí nad výchovou svých dětí v dlouhodobém horizontu. Přestože se snaží s dětmi zvládat každodenní výzvy, záleží jim také na tom, jak jejich výchovné postupy ovlivní dítě do budoucna. Chtějí, aby se z jejich dítěte stal spokojený a úspěšný dospělý, a uvědomují si, že je důležité ve výchově respektovat jeho osobnost. Dát dítěti autonomii ale od rodičů vyžaduje odvahu překonávat vlastní nejistotu.

16. 10. 2022 19:00 Večer bizarního porna
Vstupte do nejskrytějších koutů zábavy určené pro odvážné diváky!
V zajímavé přednášce se dozvíme, jak se tvoří obsah tajné komory, do níž vstoupil nejeden a nejedna z nás, a jak vývoj těchto erotických filmů ovlivnil rozvoj průmyslu či technologií. Terézia Ferjančeková a Zuzana Kašparová, autorky upřímného hnutí Vyhonit ďábla, nám povyprávějí i o tom, jak opravdu vypadá natáčení filmů pro dospělé, zda existuje závislost na pornu a zda si ho užívají i ženy. A zodpovíme si i otázku, zda je nějaké porno opravdu bizarní.

18. 10. 2022 19:00 Zapomenutý svět Venezuely
                               Přednáší Karel Wolf
Doba zlaté a levné Venezuely již je pryč, černý kurz dolaru a venezuelského bolívaru je také minulostí, ale divoká příroda stolových hor a delty Orinoko je stále na svých místech. Vyrazili jsme v malé skupince do pocovidové Venezuely, kde není ani stopy po evropských cestovatelích. Po zemi cestují jen Venezuelci a pár Brazilců. Ministerstvo zahraničí nedoporučuje návštěvu této krásné jihoamerické země, a tak jsme si užili pohostinnost indiánských kmenů Pemón a Warao téměř o samotě.

AKCE PRO DĚTI

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=pro-deti


2. 10. 2022 14:30 / 16:00 O pirátech a malé velrybě
Zlí piráti chtějí pochytat mořské rybky, mušle i koníka. Malá velryba kamarády zachrání, nikdo ale netuší, že sem plave i žralok. Před ním se piráti třesou – a malá velryba musí nakonec zachránit i je. Piráti za to slíbí, že už nikoho v moři lovit nebudou a dokonce se polepší.

9. 10. 2022 14:30 / 16:00 Cirkousíček
Cirkousíček, aneb malý cirkus, ušitý ze samých malých kousíčků. Můžete v něm spatřit velrybu Bublibu, tančícího pštrosa Alberta, hrocha Huberta, hrozivého lva Rudolfa, upovídaného papouška Milouška a mnohá jiná zvířátka. Jak se jim v Cirkousíčku žije a co je svoboda?

9. 10. 2022 15:00 Planeta Praha / Kino Beseda
Kolik „obyvatel“ má Praha? Tvůrci oceňovaného filmu Planeta Česko se tentokrát vydali na výpravu do betonové džungle hlavního města. Vedle nás lidí tu žijí nečekaní zvířecí sousedé, jejichž každodenní dobrodružství filmaři zaznamenali díky nejmodernějším technologiím z výjimečné blízkosti. Kde se v Praze vzali majestátní mufloni? Co si počne slípka zelenonohá, které nutrie bere možnost ke hnízdění? Do jaké zimní skrýše se na Petříně schová roztomilý plch? A co roháč, najde svou partnerku v nočním reji zahradní restaurace? Vydejte se na vzrušující výpravu pro celou rodinu za desítkami dalších zvířecích hrdinů, kteří tajně žijí v naší metropoli.

16. 10. 2022 14:30 / 16:00 O pejskovi a kočičce
Děti i dospělé pobaví známé příběhy o pečení dortu, mytí podlahy, žížale, kterou se nedají zašít kalhoty, a panence, co tence plakala.

23. 10. 2022 14:30 / 16:00 Princezna se zlatou hvězdou na čele
Jistě všem dobře známá pohádka o princezně Ladě, která se před zlým králem ukryla v kuchyni sousedního království. Pohádka byla napsána tak, aby pobavila jak děti, tak i jejich dospělý doprovod.

23. 10. 2022 15:00 Websterovi ve filmu / Kino Beseda
Mohlo by se zdát, že Lili Websterová (Ivana Korolová) je pavoučí holčička jako každá jiná. Spolu se svým starším bráchou (Adam Mišík), starostlivou maminkou (Ivana Chýlková), chápajícím tatínkem (Jaromír Dulava) a čipernými prarodiči (Jiří Lábus) žije v kokonu nad výtahovou šachtou, chodí do školy a ráda si hraje s kamarády. Lili je ale neobyčejně zvídavá a odvážná, a tak se jí občas stane pořádný průšvih.

30. 10. 2022 14:30 / 16:00 O kohoutkovi a slepičce
Pořad pod společným názvem obsahuje dvě pohádky.
Kdo by neznal klasickou pohádku O kohoutkovi a slepičce, kterak se slepička snaží zachránit chamtivého kohoutka. Není právě lakomost a chamtivost hlavním tématem nejen příběhu, ale i dnešního světa? Dá se vůbec z tohoto příběhu udělat legrace? Dá se poučit?

Druhá Krabičková pohádka má jednoduchý příběh, ve kterém vystupuje král Krabicius, princezna Krabička, babice Krabice a drak Krabičák.
Pohádka slouží jako cvičení na výslovnost. Děti jsou přímo spolutvůrci představení. Místo loutek se používají malované dřevěné krabice.

Partnerem dětských představení je společnost SWIETELSKY stavební s.r.o.

KINO BESEDA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=kino
3. 10. 2022 19:30 Podezřelá
Detektiv Hae-joon je povolán k případu úmrtí muže, který se zabil za nejasných okolností při pádu ze skály. Stín podezření ihned padá na čerstvou vdovu, krásnou Seo-rae, která touto skutečností nevypadá vůbec rozhozená. Zdá se však, že chladná byla pouze ke svému manželovi, mezi ní a vyšetřovatelem totiž začíná vznikat nečekané citové pouto. Není však láska pouhou zástěrkou, jak uniknout zraku policie?
5. 10. 2022 19:30 Vstupenka do ráje
Že se vzali, považují oba za svou největší životní chybu. Teď však musí společnými silami udělat vše proto, aby stejnou chybu neudělala jejich dcera. George Clooney a Julia Roberts v romantické komedii Vstupenka do ráje dokazují, že i podruhé se dá vstoupit do stejné řeky, i když je to to poslední, co byste chtěli udělat.

6. 10. 2022 19:30 Indián
Komedie Indián vypráví o hektickém životě zaneprázdněného finančníka Ondřeje Jonáše (Karel Roden) a jeho rodiny, do kterého vstoupí duch umírajícího indiánského náčelníka (Daniel Olbrychski).

9. 10. 2022 15:00 Planeta Praha
Kolik „obyvatel“ má Praha? Tvůrci oceňovaného filmu Planeta Česko se tentokrát vydali na výpravu do betonové džungle hlavního města. Vedle nás lidí tu žijí nečekaní zvířecí sousedé, jejichž každodenní dobrodružství filmaři zaznamenali díky nejmodernějším technologiím z výjimečné blízkosti. Kde se v Praze vzali majestátní mufloni? Co si počne slípka zelenonohá, které nutrie bere možnost ke hnízdění? Do jaké zimní skrýše se na Petříně schová roztomilý plch? A co roháč, najde svou partnerku v nočním reji zahradní restaurace? Vydejte se na vzrušující výpravu pro celou rodinu za desítkami dalších zvířecích hrdinů, kteří tajně žijí v naší metropoli.

9. 10. 2022 17:30 Zátopek
Výpravný film režiséra Davida Ondříčka, věnovaný nejen sportovnímu, ale i životnímu příběhu jednoho z největších světových atletů všech dob, čtyřnásobného olympijského vítěze, Emila Zátopka. Příběh o vítězstvích v lásce i ve sportu, k nimž je třeba především velké srdce.
Na projekci lze uplatnit zvýhodněnounou cenu pro seniory nad 65 let: 100 Kč. Slevu lze koupit online.

10. 10. 2022 19:30 Řeka   
Řeky jako úžasný sochař vytvarovaly Zemi do podoby, jakou známe. Ohladily hory, vyhloubily údolí a vytvořily úrodné pláně, které pak ozdobily svými meandry. Mnohde jsou řeky vnímány jako zdroj naděje a předmět uctívání, jinde léčí, žehnají, smývají hříchy a očišťují mrtvé…

12. 10. 2022 19:30 Slovo
Dobový film režisérky Beaty Parkanové sleduje příběh dvou manželů, kteří si vzájemně dali slovo, že budou stát při sobě v dobrém i zlém. Okolí a složitá doba v Československu na konci 60. let je ale vystavuje těžkým společenským i osobním zkouškám.

13. 10. 2022 19:30 Buko
Buko je kůň. A taky je to „dar z nebes“, který vypadá jako špatný vtip, protože jeho nová majitelka se koní bojí. Film Alice Nellis vypráví o tom, že štěstí přeje připraveným a taky těm, kteří se svému strachu dokážou postavit.

17. 10. 2022 19:30 Hodně štěstí, pane Veliký   
Nancy (Emma Thompson) za celý svůj život spala jen s vlastním mužem, který navíc v posteli nestál za nic. Když zůstane sama, uvědomí si, že vlastně vůbec netuší, co je dobrý sex. Namísto čtení ženských časopisů a studování odborné literatury se rozhodne pro podstatně rychlejší a jednodušší formu vzdělávání v tomto oboru a objedná si služby zkušeného profesionála.

19. 10. 2022 19:30 Kde zpívají raci   
Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu Kde zpívají raci vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat.

20. 10. 2022 19:30 Trojúhelník smutku
Vítězný film festivalu v Cannes a nejvtipnější film roku.
Model Carl a jeho partnerka influencerka Yaya jsou pozváni na luxusní výletní plavbu. Společnost jim zde dělá opravdu vybraná smetánka. Je tu starý mládenec hledající životní lásku, výstřední ruský obchodník (Zlatko Buric) a celému mumraji vládne kapitán (Woody Harrelson), který je věčně pod parou. Když nečekaná událost zamíchá kartami, charaktery cestujících se ukáží v pravém světle.

23. 10. 2022 15:00 Websterovi ve filmu
Mohlo by se zdát, že Lili Websterová (Ivana Korolová) je pavoučí holčička jako každá jiná. Spolu se svým starším bráchou (Adam Mišík), starostlivou maminkou (Ivana Chýlková), chápajícím tatínkem (Jaromír Dulava) a čipernými prarodiči (Jiří Lábus) žije v kokonu nad výtahovou šachtou, chodí do školy a ráda si hraje s kamarády. Lili je ale neobyčejně zvídavá a odvážná, a tak se jí občas stane pořádný průšvih.

23. 10. 2022 17:00 Poslední závod
Pravdivý příběh Hanče, Vrbaty a Ratha
Legendární příběh Hanče a Vrbaty každý zná, málokdo ale ví, jak se opravdu odehrál. Výpravné filmové drama Poslední závod režiséra Tomáše Hodana přiblíží tehdejší události z mrazivých hřebenů Krkonoš tak, jak se opravdu staly.

24. 10. 2022 19:30 Tři tisíce let touhy
Idris Elba jako kouzelný džin vypráví příběhy touhy napříč historií a samozřejmě nabízí splnění tří přání. Film kombinuje fantasy s prostředím orientu a režisér George Miller nabídne divákům svou vlastní obdobu Pohádek tisíce a jedné noci plnou nespoutané fantazie a odvahy.

26. 10. 2022 19:30 Moonage Daydream
S hudebním filmem Moonage Daydream se vydáte na vzrušující výpravu do života jednoho z nejoriginálnějších a nejvýznamnějších muzikantů všech dob – Davida Bowieho. Režisér Brett Morgen stvořil působivý kaleidoskop kombinující dosud neviděné záběry, nesmrtelnou Bowieho hudbu a jeho vlastní komentář.

27. 10. 2022 19:30 Spolu
Film Spolu přináší příběh matky a jejích dvou dospělých dětí, z nichž jedno trpí autismem a potřebuje péči, zatímco druhé trpí celý život nedostatkem pozornosti. V hlavních rolích Veronika Žilková, Štěpán Kozub a Kamila Janovičová. Film vznikl podle úspěšné divadelní hry Fabio Marry, jenž se objeví i v jedné z menších rolí.

29. 10. 2022 20:00 Coldplay Live Broadcast From Buenos Aires

Zažijte ohromující podívanou ze světového turné Coldplay Music Of The Spheres ve vašem kině během velkolepé globální události – spektakulární přímý přenos vyprodaného koncertu ze stadionu River Plate v Buenos Aires!

Coldplay si tak můžete užít na velké obrazovce v přímém přenosu přímo z Argentiny. Uslyšíte legendární hity jako Yellow, The Scientist, Fix You, Viva La Vida, A Sky Full Of Stars a My Universe na stadionu plném světel, laserů, ohňostrojů a LED náramků – to vše dohromady dělá z koncertů Coldplay tak radostný zážitek. Skvěle natočené celovečerní vystoupení režíruje uznávaný režisér Paul Dugdale, držitel ceny BAFTA a nominací Grammy.

Upozorňujeme, že tato událost byla časově posunuta – jedná se o tzv. zpožděný přímý přenos, aby vyhovoval našemu časovému pásmu, vzhledem k časovému posunu z Argentiny.

Partnerem Kina Beseda je společnost Eurovia CS, a.s.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka