Rok 2019 přinese již po devětatřicáté všem milovníkům hudby, literatury, divadla a výtvarného umění velký kulturní svátek

Smetanovské dny, akce nesoucí jméno národní skladatelské osobnosti, jsou festivalem, který již zprostředkoval řadu pozoruhodných uměleckých počinů a za dobu své existence se významně zapsal mezi tradice města Plzně.

Cílená propagace v Plzni

Velký kulturní svátek Smetanovské dny

Pořadatelem je od roku 2013 Plzeňská filharmonie, s níž na dramaturgii ve svých oborech participují spolupracují instituce regionální i celorepublikové působnosti. Hudební část festivalu Smetanovské dny zahájí 28. února Plzeňská filharmonie Mahlerovou 4. symfonií pod taktovkou Ronalda Zollmana se sopranistkou Sophií Burgos. Do celé letošní dramaturgie festivalu se pak promítají čtyři témata – Zrození lidu v české kultuře 19. století; Bedřich Smetana a související odkazy; Vztah k Plzni a Plzeňskému kraji; Rok 2019 – slavná výročí & výročí slavných.
Již 39. ročník multioborového festivalu tak nabízí symfonické a komorní koncerty, renomované umělce a soubory, dopolední matiné, komponované hudebně-literární pořady, tvůrčí dílny pro děti i dospělé, dětské pořady, autorské čtení, operu, klasiku, latinsko-americké rytmy, odborné vědecké přednášky a další. Na festival Smetanovské dny se mohou tedy těšit nejen milovníci klasické hudby, jazzu, či jiných žánrů, ale i milovníci autorských čtení a divadla. Návštěvníci mohou zavítat i na výstavy nebo se něco dozvědět na vědecké konferenci. Festival zakončí 28. března Plzeňská filharmonie Čajkovského 2. symfonií a v rámci tohoto koncertu vystoupí vynikající harfistka Jana Boušková, dirigentem večera bude Tobias Volkman.

Předprodej vstupenek

Předprodej vstupenek na 39. ročník festivalu Smetanovské dny již začal. Nejjednodušší a nejrychlejší nákup vstupenek můžete uskutečnit na www.plzenskavstupenka.cz.

Prodejní místa:
Předprodej vstupenek vedle Informačního centra města Plzně, nám. Republiky 41 a prodejní místa portálu Plzeňská vstupenka

Festivalové slevy:

  • 50% - držitelé průkazu ZTP a ZTP/P

  • 50% - děti do 15 let

  • 30% - senioři 65+

  • 30% studenti do 26 let

  • 30% - abonenti Plzeňské filharmonie

Slevy se nesčítají.

Doklad opravňující diváka k užití slevy bude požadován i před vstupem do sálu. Festivalové slevy se nevztahují na pořady v Divadle J. K. Tyla a na výstavy.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka