Rok 2020 v Měšťanské besedě? Nabitý hvězdami!

Hned v lednu začíná v Měšťanské besedě koncertní šňůra českých hudebních osobností.

Cílená propagace v Plzni

Dekádu spolupráce tu oslaví Vojtěch Dyk s brněnským B-Side Bandem, 50 let v country skupina Poutníci, životní jubileum zase Věra Martinová. Hudební tvorbu Petra Hapky připomene koncert písní, které napsal pro Hanu Hegerovou nebo ve spolupráci s Michalem Horáčkem, a své nové album tady představí nejpopulárnější česká zpěvačka Lucie Bílá. Cyklus Má Vlast Bedřicha Smetany zazní v Měšťanské besedě netradičně v klavírní úpravě, čtyřručně v podání vynikajících klavíristů Renaty a Igora Ardaševových. Trampská skupina Hop Trop vystoupí s orchestrem Karla Bečváře, Hana a Petr Ulrychovi zase na jednom koncertě hned se třemi formacemi Javorů. Hudebními událostmi roku budou bezpochyby recitál sólisty Metropolitní opery v New Yorku Adama Plachetky a jedinečný koncert předního interpreta středověké duchovní hudby, souboru Schola Gregoriana Pragensis společně s violoncellistou Jiřím Bártou, který patří ke špičce ve svém oboru.

Vizi budoucnosti divákům Měšťanské besedy ukáže Jaroslav Dušek jako představitel několika postav
a zároveň režisér divadelní hry Sláva strojů a měst. Děti i rodiče se pobaví u patálií malého Mikuláše v podání Matouše Rumla a party jeho kamarádů. Do soukromí českých umělců nechá nahlédnout Ondřej Sokol ve své stand-up comedy Celebrity. Divadlo Sklep přijede zahrát novou Besídku pro velký úspěch u diváků hned dvakrát. O Polibek půjde v něžné a hluboké komedii s Annou Šiškovou
a Bohumilem Kleplem. Na divadelních prknech se v Měšťanské besedě představí také hry známé díky svému filmovému zpracování. Světáci nás v oblíbeném příběhu vezmou na lekci společenského chování, po níž se seznámí s trojicí dam. Kultovní francouzskou komedii Veselé Velikonoce v Plzni představí Martin Hofmann v hlavní roli nenapravitelného sukničkáře, kterého si ve filmu zahrál Jean-Paul Belmondo.

Nejen plesová sezóna přinese do Měšťanské besedy tanec. Mimořádné taneční výkony předvedou tanečníci tangové akademie včetně herečky Anny Polívkové a Michala Kurtiše, kteří se svým tangem vyhráli jednu z řad soutěže Stardance. Taneční obrazy Misterio del ángel – Tango argentino doplní živou hudbou Escualo Quintet. Do Besedy se vrátí také irská taneční show, tentokrát s romantickým příběhem nazvaným Rytmus v srdci, kterou přiveze taneční soubor Merlin.

www.mestanskabeseda.cz

VÝBĚR Z PROGRAMU MĚŠŤANSKÉ BESEDY NA ROK 2020

Koncerty

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=hudba

7. 1. 19:00 Asonance
Skupina Asonance patří k nejstarším skupinám působícím na české folkové scéně. Po založení v roce 1976 se brzy stala uznávaným interpretem irských a skotských balad, tanců a instrumentálních skladeb jako jsou reel, jig nebo hornpipe. Do Měšťanské besedy v Plzni se kapela pravidelně a ráda vrací.

26. 1. 19:00 Radůza & Band
Oblíbená písničkářka se vrací do Měšťanské besedy v Plzni, kde se svou kapelou představí průřez dosavadní tvorbou. Zazní písničky z nejnovějších alb i z předchozích desek, ale také ty, které jsou zbrusu nové a na své vydání teprve čekají. Radůza se zvládne doprovodit na několik hudebních nástrojů, její zpěv hřmí, ale i jemně vypráví dojemné příběhy, jako například v nádherných baladách Madeleine nebo Jeannine, které se staly skvostem jejího repertoáru.

3. 2. 19:00 Vojtěch Dyk & B-Side Band: 10 let Beat ve swingu
Bandleader Josef Buchta
Speciálním koncertem oslaví zpěvák Vojtěch Dyk a brněnský B-Side Band Josefa Buchty desetileté výročí spolupráce také v Měšťanské besedě v Plzni. Představí na něm program sestavený z nejúspěšnějších hitů uplynulé dekády.

12. 2. 19:30 Poutníci: 50 let v country
Kapela Poutníci přijede do Měšťanské besedy v Plzni oslavit 50. výročí od svého vzniku. Během té doby několikrát vyhrála soutěž Porta a získala i Zlatou Portu za dlouholetou činnost ve folku. V USA byly oceněna za nejlepší neamerické bluegrassové album. Má za sebou přes 4000 koncertů u nás i v zahraničí a prodala přes 100 000 kusů svých 15 alb.

16. 2. 19:00 Radka Fišarová: Recitál Randez-vous
Komorně laděný koncertní program Radky Fišarové je věnovaný převážně francouzskému šansonu. Do Měšťanské besedy v Plzni přinese slavné písně z repertoáru šansonierky Edith Piaf, ale také známé i méně známé skladby Charlese Aznavoura, Mireille Mathieu či zhudebněné básně Jacka Preverta. Uslyšíte i několik melodií z francouzských filmů a vlastní autorskou tvorbu Radky Fišarové.

23. 2. 18:00 Hop Trop s orchestrem Karla Bečváře
Skupina Hop Trop je stálicí na scéně trampské hudby už plných 41 let a od svého vzniku hraje stále v původním složení. Z festivalu Porta si odnesla ta nejvyšší ocenění včetně ceny Zlatá Porta. Její písničky přijali za své trampové, vodáci a romantici se vztahem k přírodě a cestování. Některé z nich už zlidověly a učí se ve školách.

10. 3. 19:00 Věra Martinová: Jubileum tour
Zpěvačka Věra Mertinová se na svém turné zastaví v Měšťanské besedě v Plzni, aby tu oslavila výročí svého narození. Představí i nové album, které si k narozeninám nadělí.

17. 3. 19:00 Petr Hapka a jeho potměšilí hosté
Hudební tvorba Petra Hapky u nás patří k absolutní špičce. Speciální koncertní program připomene jeho písňovou tvorbu pro Hanu Hegerovou, zazní také řada skladeb pocházejících ze spolupráce s Michalem Horáčkem i filmové melodie.
S písněmi Petra Hapky v Měšťanské besedě v Plzni vystoupí Hana Holišová, Jan Maxián, Lenka Nová, František Segrado a Jan Sklenář, které doprovodí 5členný orchestr sólistů v nastudování Petra Maláska.

29. 3. 19:00 Lucie Bílá
Naše absolutně nejpopulárnější zpěvačka a majitelka 20 Českých slavíků představí v Měšťanské besedě v Plzni písničky z úplně nového alba. Třeba skladbu Protože, kterou pro ni napsal Marek Ztracený a kterou věnovala k narozeninám svému partnerovi. Nebudou ale chybět ani oblíbené hity ze zpěvaččiny bohaté hudební kariéry.

30. 3. 19:00 Igor a Renata Ardaševovi: Má vlast
Má vlast, jak ji neznáte – pro dvacet prstů! Nejpopulárnější dílo české romantické hudební literatury - cyklus symfonických básní Má vlast Bedřicha Smetany – se dočkalo bezprostředně po dokončení úpravy pro čtyřruční klavír. Pochází z pera samotného skladatele, který jako aktivní klavírista důvěrně znal možnosti klavírní stylizace. Výsledek virtuózním dílem s právem na samostatné uplatnění.

23. 4. 19:00 Čechomor hraje pro Pomocné tlapky
Přijďte si poslechnout české, moravské i slovenské lidové písně v aranžích skupiny Čechomor a podpořte dobrou věc. Výtěžek z benefičního koncertu je věnován na chov a výcvik asistenčních psů pro zdravotně postižené.

11. 5. 19:00 Hana a Petr Ulrychovi & třikrát Javory
Sourozenci Ulrychovi letos oslavili výjimečná životní jubilea – Petr 75. a Hana 70. narozeniny a navíc 55 let společného vystupování, z toho 45 let se skupinou Javory. A to se sluší oslavit koncertem, na kterém zazní to nejlepší z jejich umělecké tvorby. Zahrají a zazpívají se svojí skupinou Javory, projektem Javory Beat a zajímavými hosty, se kterými pod názvem Javory Old zahrají písně z nové reedice alba Nikola Šuhaj loupežník.

26. 5. 19:30 Ondřej Havelka & Melody Makers: Swing nylonového věku
Nylonový věk – tak nazval Josef Škvorecký první tři poválečná léta. Byly to roky  všeobecné euforie ze znovu nabyté svobody. Jejím symbolem se pro většinu mladých lidí stal swing. Hudba českých bigbandů Karla Vlacha, Emila Ludvíka nebo Ladislava Habarta dosáhla v té době vynikající úrovně, než byla po roce 1948 brutálně zadupána komunistickou cenzurou. V nové koncertní show předvedou Ondřej Havelka a jeho Melody Makers nejkrasší a nejžhavější swingové fláky z této vrcholné éry bigbandového swingu.

30. 5. 20:00 Adam Plachetka: Molieri
Sólista Metropolitní opery v New Yorku a jeden z nejvýraznějších objevů světové operní scény Adam Plachetka spolu se souborem Czech Esemble Baroque a dirigentem Romanem Válkem přivezou do Měšťanské besedy klasicistní recitál. Představí barytonové árie z Mozartových oper i velmi vzácné árie z oper Antonia Salieriho. Program koncertu se proto nazývá Molieri a je obohacen o dialogy herců, kteří vás zasvětí do děje árií.

14. 6. 19:30     Hradišťan & Jiří Pavlica: O slunovratu
Hudebně taneční pásmo na motivy veršů Jana Skácela a lidové poezie zachycuje koloběh roku nejen v přírodě, ale i v lidském životě. Známé hudební uskupení Hradišťan v čele s houslistou a skladatelem Jiřím Pavlicou vystoupí společně s taneční částí souboru. Pořad připomíná mnohé z principů, které ctili a chápali lidé před námi a které jsou platné a potřebné i pro dnešního člověka. O Slunovratu...  o tom, co bývalo a znovu kdysi bude...

19. 10. 19:00 Schola Gregoriana Pragensis & Jiří Bárta: Dialog lidského hlasu a strun
Soubor založený Davidem Ebenem se řadí mezi přední světové interprety středověké duchovní hudby. Díky své dramaturgické nápaditosti i muzikální interpretaci dokáže přiblížit posluchačům zpěvy ze samotných počátků evropské hudební kultury. Na koncertě sbor doprovodí oceňovaný violoncellista Jiří Bárta, který patří ke špičce ve svém oboru. Společně ukáží, jak přirozeně je možné propojit gregoriánský chorál a ranou polyfonii s repertoárem a improvizací pro sólové violoncello.

 
Divadlo

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=divadlo

27. 1. 19:30 Caveman
One man show, které vtipně pojednává o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.
Komedie, u které nezůstane Vaše bránice v klidu!

Hrají: Jan Holík nebo Jakub Slach
Režie: Patrik Hartl

9. 1. 19:00 Plnou parou
Sauna osamělého luxusního wellness hotelu, tajná pracovní a milostná schůzka, touha po dítěti a potřeba sponzorského daru, to jsou atraktivní ingredience pro brilantní komedii plnou záměn a zmatků, která ale končí laskavým smířením.
Hrají: Lenka Vlasáková, Miroslav Etzler, Jan Dolanský, Petra Horváthová / Alena Doláková, R. Trsťan
Režie: Petr Svojtka
Divadlo: Divadlo Palace

12. 1. 19:00 Velké lásky v malém hotelu
Bláznivá komedie s Lukášem Vaculíkem v hlavní roli vypráví o tom, že ani člen vlády by si neměl nic začínat s vdanou sekretářkou. A pokud si k záletům vybere hotel, kde je i jeho manželka a čínská obsluha mu moc nerozumí, je to přímo katastrofa.

Hrají: Lukáš Vaculík, Adéla Gondíková / Betka Stanková, Mahulena Bočanová / Olga Želenská, Filip Tomsa, Ivana Andrlová, Veronika Jeníková / Pavla Vojáčková, Pavel Nečas, Zbyšek Pantůček / Roman Štolpa
Režie: Roman Štolpa
Divadlo: Divadelní společnost Háta

19. 1. 19:00 Dámská šatna
Jestlipak víte, která místnost v divadle je opravdu ta nejdůležitější? Kde se všechno probírá, posuzuje, ovlivňuje a rodí? Tím tajemným a vzrušujícím místem je dámská šatna. Přijďte do Měšťanské besedy v Plzni a skrze setkání a rozhovory v divadelní šatně budete moci nahlédnout do osudů čtyř hereček.

Hrají: Daniela Kolářová, Dana Batulková, Evellyn Pacoláková, Petra Tenorová
Autor a režie: Arnošt Goldflam
Divadlo: Agentura Harlekýn

20. 1. 19:30 Cavewoman
Mysleli jste si, že Vás už nic nedokáže rozesmát? Přijďte se podívat na volné pokračování kultovní one man show Caveman a seznámit se s hrdinkou nového představení o jeskynní ženě Cavewoman. Pobaví Vás trochu jiný pohled na lásku a partnerské vztahy, na to, co dělá muže mužem a ženu ženou, v komedii, která se s vtipným nadhledem zamýšlí nad věčným soubojem obou pohlaví.

Hraje: Daniela Choděrová

30. 1. 19:00 S tvojí dcerou ne
Komedie Antonína Procházky o tom, jak snadno spadnout do manželské krize a jak těžko z ní ven.                   
Příběh docela obyčejných manželských párů, které se snaží předejít možné manželské krizi a postupně způsobí doslova gejzír krkolomných situací, trapasů a slovního humoru.

Hrají: Týna Průchová, Petr Nárožný, Naďa Konvalinková, Zuzana Slavíková/Dagmar Novotná, Pavel Kikinčuk/Martin Zahálka, Antonín Procházka/Viktor Limr/Antonín Procházka ml., Vilém Dubnička
Autor a režie: Antonín Procházka  

11. 2. 20:00 Miloš Knor: Valentine show
Miloš Knor jako vztahový guru? Ano, i to je možné. Zbrusu nové stand up comedy představení Miloše Knora VALENTINE show (aneb láska je kurva) přijíždí exkluzivně ve speciální limitované tour po největších městech při příležitosti svátku všech zamilovaných, svatého Valentýna.

17. 2. 19:00 Jo, není to jednoduché
Francouzská konverzační komedie s Jiřím Langmajerem v hlavní roli o tom, jak může dopadnout doučování matematiky pod peřinou. Postarší profesor a mladičká žačka vedou utajovaný poměr. On se s ní chce pro své morální zásady rozejít, ona by ho ráda dotáhla před oltář.

Hrají: Jiří Langmajer, Adéla Gondíková, Monika Timková, David Punčochář / Jakub Slach / Radim Kalvoda, Karolína Krejčová
Režie: Petr Hruška
Divadlo: Divadlo Palace

3. 3. 19:00 Kutloch aneb I muži mají své dny
Černá ironická komedie o těžkém údělu muže v současném světě. Doba je v krizi, svět je v krizi, vztahy jsou v krizi, to je všeobecně známo, ale pozor, i muži jsou v krizi! Přicházejí postupně o svá poslední výsadní práva a pozice neohrožených vládců vesmíru. Jedno z posledních míst mužského sebevědomí a sebeurčení se nachází v kotelně pod supermarketem. Každou sobotu se tady schází čtyři stateční muži schovaní před svými shoppingujícími manželkami a na pár hodin se stávají opět pravými chlapy.

Hrají: Mojmír Maděrič / Bohumil Klepl, Václav Jílek / Kryštof Hádek, Michal Slaný / Petr Bláha, Filip Blažek / Roman Štabrňák
Režie: Jan Jirků
Divadlo: Studio DVA divadlo

4. 3. 19:00 Můj báječný rozvod
Laskavá komedie věnovaná všem, kteří ne vlastní vinou zůstali sami. Příběh ženy středních let, kterou právě opustil manžel a která se po desetiletích v roli manželky a matky začíná učit žít sama, sklízí úspěchy na mnoha světových scénách. Všech patnáct postav vytváří Eliška Balzerová – hlavní hrdinku Angelu Kennedyovou Lipskou, jejího manžele Maxe, jeho mexickou milenku, prodavače v sex shopu a další.

Hraje: Eliška Balzerová
Režie: Jana Kališová

8. 3. 19:00 Sláva strojů a měst
Jedinečné jevištní spojení herce Jaroslava Duška, výtvarníka Petra Nikla a hudebníka Ondřeje Smeykala na pódiu Měšťanské besedy v Plzni. Jaroslav Dušek, režisér hry a představitel mnoha postav, ukáže vizi budoucnosti v adaptaci románu Jaromíra Rašína, synovce našeho prvního ministra financí. Příběh o setkání německého redaktora a dvou amerických inženýrů u českého včelaře vyvolá střetávání zcela odlišných přístupů k životu a tvořivosti.

Hrají: Jaroslav Dušek, Petr Nikl, Ondřej Smeykal
Režie: Jaroslav Dušek
Divadlo: Divadlo Na Jezerce

9. 3. 19:00 Miláček Anna
Světově proslulá komedie v režii Zdeňka Tyce o tom, že není šikovné přivést si domů milence právě tehdy, když má váš manžel v ložnici svou přítelkyni. Nastane zmatek a dveře se tu netrhnou. Ještě, že je tu služka Anna, která nepřehledné hemžení v jedné domácnosti kočíruje tak, aby vše dobře dopadlo.

Hrají: Martina Hudečková, David Prachař, Linda Rybová, Saša Rašilov, Petra Špalková
Režie: Zdeněk Tyc
Divadlo: Divadlo Palace

15. 3. 15:00 Mikulášovy patálie
Děti, vezměte své rodiče do divadla!
Malého Mikuláše a jeho zběsilé spolužáky už si za 50 let od prvního vydání knihy oblíbily generace dětí a rodičů po celém světě i u nás. V Měšťanské besedě v Plzni můžete nyní s celou rodinou zažít jeho povedené příběhy v divadelním zpracování. Přijďte se setkat s Mikulášem, Vendelínem, Celestýnem, Kryšpínem, Albínem, Viktorínem a dalšími hrdiny ze senzačních knížek René Gosciniho v podání Divadelního spolku Kašpar.

Hrají: Matouš Ruml, Petr Lněnička, Lukáš Jůza, Václav Jakoubek, Aleš Petráš, Zdeněk Charvát, Kryštof Pokorný, Marek Němec / Daniel Ondráček, Milena Steinmasslová, Pavel Lagner
Režie: Filip Nuckolls
Divadlo: Divadelní spolek Kašpar

16. 3.    19:00    Drahá legrace
Brilantní komedie je volným pokračováním autorovy známé hry Blbec k večeři.
Nemusíte mít peníze, stačí, když si lidi myslí, že je máte. Zoufalý Francois Pignon je už dlouho nezaměstnaný a doma ani v bance nemá ani korunu. Aby se zachránil a ukázal všem, že ještě existuje, pošle na sebe daňovou kontrolu. Najednou se o něj začnou zajímat úplně všichni, dokonce se stane neodolatelným pro ženy!

Hrají: Josef Carda / Pavel Kikinčuk, Vlasta Žehrová / Kamila Špráchalová, Martin Zahálka, Jan Čenský / Jan Šťastný, Eva Čížkovská, Barbora Šťastná Petrová, Ladislav Županič / Miloslav Mejzlík
Režie Petr Kracik
Divadlo: Agentura Harlekýn

27. 3.  19:00 Hexenšus
Klasický manželský trojúhelník řádně opepřený anglickým konverzačním humorem. Co všechnu se může stát, když milence ve vaně znehybní pořádný hexenšus? Manžel je pryč, jste sama doma, rozhodnete se trochu užít, avšak ouha. Milencovy funkce jsou poněkud ochablé, zato manžel se vrací přesně ve chvíli, kdy ho nikdo nečeká. A to je pouhý začátek kolotoče.

Hrají: Lukáš Langmajer, Miluše Bittnerová nebo Jarka Starková, Daniel Rous, Hana Čížková, Jan Antonín Duchoslav nebo Ivo Kubečka, Tomáš Juřička nebo Ivo Kubečka a Gábina Hyrmanová
Režie: Petr Kracík

28. 3. 19:00 Celebrity
Celovečerní stand-up comedy Ondřeje Sokola nabízí nečekaný pohled nejen do jeho soukromí, ale i do soukromí všech umělců v České republice. Historky ze života vypráví s upřímností i s dávkou improvizace. Herec, režisér a hlavně skvělý vypravěč o show říká: „…stand up je disciplína, kde je člověk sám za sebe, a tím pádem je to něco mezi románem na jevišti, epickým vyprávěním, a zvláštním, odlehčeným hraním…“

Napsal a hraje: Ondřej Sokol
Divadlo: Studio DVA divadlo

3. 4. 19:30 Hvězdné manýry
Jak ubytovat v jednom hotelu dvě vynikající umělkyně, které se ale navzájem nesnášejí a nejraději by si vjely do vlasů? Ředitel hotelu připraví přesný plán, jak je ubytovat, který ale od začátku selhává. Obě hvězdy mají své manýry a nekompromisně vyžadují to nejlepší apartmá. Nešťastnou náhodou skončí každá z nich v ředitelově ložnici a strašlivý výbuch je jen otázkou času.

Hrají: L. Vaculík, M. Bočanová / A. Gondíková / K. Špráchalová, V. Žehrová / O. Želenská, B. Chybová / R. Pavlovčinová, Roman Štolpa / Zbyšek PantůčekI. Andrlová / P. Vojáčková, M. Nohýnková / V. Peterková / Veronika Jeníková, F. Tomsa, Z. Pantůček / M. Sobotka / Juraj Bernáth
Režie: Roman Štolpa
Divadlo: Divadelní společnost Háta

26. 4.    19:30    Nalevo od výtahu
Stačí jedny zabouchnuté dveře a Yan má zase spoustu problémů. Tichý, plachý a spořádaný výtvarník Yan očekává návštěvu známé pařížské krasavice. Ve snaze pomoci sousedce, která si v negližé zabouchla dveře od bytu, se při přelézání přes společný balkón zahákne za zábradlí. V jeho bytě je polonahá žena, on visí bezmocně nad propastí a jeho vysněná dáma je za dveřmi. Tak začíná úspěšná komedie plná neočekávaných dějových zvratů a vtipných dialogů.

Hrají: Roman Vojtek, Lenka Zbranková, Jiří Ployhar, Kristýna Kociánová, Jana Tabrea, Vilém Udatný, Zdeněk Rohlíček
Režie: Petr Svojtka
Divadlo: Pantheon Production

27. 4. 17:00 Besídka Divadla Sklep 2020
 20:00
Svérázný smysl pro humor a nasazení interpretů dělají Besídky Divadla Sklep jedinečnými. Pásma scének, skečů, písní a tanců se staly tradičním pořadem, se kterým přijíždí všem dobře známé tváře i letos. A jako vždy s novými scénkami a hudebními čísly.

Hrají: David Vávra, Milan Šteindler, Jiří „Fero“ Burda a další členové Divadla Sklep

7. 5. 19:30 Polibek
Kdo se bojí, nesmí do lesa. To ovšem neplatí pro hlavní hrdiny této něžné a hluboké komedie. Sice se neznají, ale náhoda či osud je svede ve stejný okamžik na stejné místo – do lesa. Postarší neúspěšný kabaretní umělec se bojí, kam až se dá profesně klesnout, a bývalá lékárnice patřící k místní honoraci se obává výsledků lékařského vyšetření. A možná právě tyto okolnosti zapříčiní i chvilku sblížení. Tu chvilku, která je sice věčná jako krátký polibek, ale přitom pro oba natolik konejšivě potřebná.

Hrají: Anna Šišková a Bohumil Klepl
Režie a dramaturgie: Darina Abrahámová
Divadlo: Studio DVA divadlo

17. 5. 19:30 Světáci
Známá hudební komedie o partě tří fasádníků od Velhartic, kteří pracují v Praze. Odevzdají se tedy do rukou zkušeného profesora tance a společenské výchovy a doufají, že jim vzdělání ve společenském chování přinese v nějakém „lepším podniku“ pozornost dam na úrovni. Kdo může tušit, že nakonec natrefí na trojici podobně „dobře vyškolených" lehkých žen?
Filmové zpracování komedie z roku 1969 trůní od své premiéry na špičce žebříčků nejoblíbenějších českých filmů.

Hrají: Viktor Limr / Lumír Olšovský / Filip Tomsa, Dalibor Gondík / Zbyšek Pantůček, Martin Sobotka, Vlasta Žehrová / Olga "Háta" Želenská, Monika Absolonová / Ivana Andrlová, Mahulena Bočanová / Adéla Gondíková, Miriam Kantorková / Vlasta Peterková / Marcela Nohýnková, Jan Přeučil a další
Autoři: Vratislav Blažek / Zdeněk Podskalský / Evžen Illín, Vlastimil Hála
Režie: Lumír Olšovský
Divadlo: Divadelní společnost Háta

18. 5. 19:30 Římské noci
Dojemný životní příběh dvou slavných lidí se Simonou Stašovou a Oldřichem Víznerem v hlavních rolích. Hra plná emocí a vášní, smíchu i pláče a velkých zvratů vypráví příběh italské herečky Anny Magnani a amerického dramatika Tennessee Williamse o jejich přátelství, láskách, radostech, vrcholech i pádech.

Hrají:   Simona Stašová, Odřich Vízner 
Režie: Gregory Abels
Překlad: Alexander Jerie
Divadlo: Agentura Harlekýn

10. 6. 19:30 Veselé Velikonoce
Kultovní francouzská komedie, kterou proslavilo zejména její filmové zpracování s Jeanem-Paulem Belmondem, má českou divadelní premiéru. V roli nenapravitelného sukničkáře Stéphana se  představí Martin Hofmann. Když ho manželka Sophie jednou přistihne ve společnosti půvabné dívky, Stéphan ji bez váhání představí jako svou dceru. V té chvíli se začne zamotávat do vlastních lží a čelí nečekaným překvapením.

Hrají: Martin Hofmann, Michaela Badinková, Eliška Hanušová, Monika Zoubková, Jelena Juklová, Jiří Wohanka, Filip Cíl
Režie: Miroslav Hanuš
Divadlo: Pantheon Production

15. 9. 19:00 Shirley Valentine
One woman show Simony Stašové. Shirley, čtyřicetiletá matka rodiny, se rozhodne na chvíli opustit mnohaletý stereotyp manželského života a vydá se s kamarádkou na dovolenou k moři. Tam jí začíná nový život, nové dobrodružství, ožívají touhy z mládí, které už považovala za ztracené ...

Hrají: Simona Stašová
Autor: Willy Russell
Režie: Zdeněk Kaloč
Divadlo: Městská divadla pražská


Tanec

13. 1.    19:00    Misterio del ángel – Tango argentino
Ojedinělá tangová show odkrývá v příběhu anděla tajemství naší duše. Hudebně-taneční obrazy umocněné zvukovým a světelným designem nás prostřednictvím fenoménu tanga zavedou do vlastního nitra. V jednom okamžiku budete obklopeni láskou, něhou a smyslností a v dalším svíráni nejkrutější bolestí a steskem.
Hudbu k projektu vytváří pětice vynikajících instrumentalistů Escualo Quintetu a skvělý perkusista Camilo Caller. Tango jako tanec i život představí tangová akademie Tangonexion a její úžasní tanečníci Patricie Poráková, Javier Antar, Anna Polívková a Michal Kurtiš.

2. 4. 19:00 Irská taneční show: Rytmus v srdci
Na česká pódia se vrací úspěšný slovenský taneční soubor Merlin s novou irskou taneční show. Přináší to nejlepší ze současného moderního irského tance v romantickém renesančním příběhu o boji dobra a zla. Dynamická  show nadchne milovníky tance poutavým příběhem, taneční virtuozitou, strhujícím rytmem a působivou výpravou. Příběh, ve kterém něžná láska čelí nástrahám zla, se odehrává v kulise podmanivě krásné irské hudby, vytvořené speciálně pro tuto show.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka