Rokycanská nemocnice ošetřila společné prostory mlžnou dezinfekcí

Rokycanská nemocnice zvyšuje bezpečnost ambulantních pacientů i návštěvníků, co se týká rizik přenosu nákazy koronavirem.

Cílená propagace v Plzni

Rokycanská nemocnice kromě standardních hygienických opatření provedla v noci na čtvrtek mlžnou dezinfekci společných prostor nemocnice. Při ní se zničí veškeré zárodky bakterií i virů. Na aplikaci dezinfekce se podílel Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje.

Nemocnice dezinfikuje každý den večer dezinfekčním sprejem místa, kterých se dotýkají návštěvníci, pacienti i zaměstnanci. „Jedná se samozřejmě o podlahy, madla, kliky dveří, zábradlí, sedadla v čekárnách, vozíky pro imobilní pacienty, mobiliář na toaletách, stolky a podobné vybavení. Z důvodu zhoršující se epidemiologické situace v kraji i v našem okrese jsme se ale rozhodli provést rozsáhlejší zásah, který zničí viry i bakterie v celém veřejném prostoru nemocnice včetně stěn, oken, stropů nebo osvětlení,“ říká ředitel nemocnice Jaroslav Šíma.

Dezinfekce se týkala čekáren v přízemí i druhém poschodí v ambulantním traktu i u vyšetřoven RDG a laboratoří, dále vestibulu, spojovacích krčků v přízemí a druhém patře a chodeb v přízemí lůžkového traktu.

Mlžná dezinfekce se v nemocnicích používá zpravidla na lůžkových odděleních, pokud se mění lůžková stanice z covidové na necovidovou. Ve společných prostorách není tak obvyklá. Aplikace je velmi hlučná a do prostor se během ní nesmí. Nemocnice proto v noci přijímala pacienty přes ambulanci v zadním lůžkovém traktu.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka