Rokycanská nemocnice otevřela ortopedickou ambulanci. Operuje doktor Viktorky

Rokycanská nemocnice rozšiřuje nabídku péče. Chirurgické oddělení otevřelo v těchto dnech ortopedickou ambulanci, kterou povede lékař s dlouholetými zkušenostmi z fakultní nemocnice a z fotbalové Viktorie Plzeň Ondřej Havel.

Jarní servisní akce AUTO CB

V Rokycanech už začal také provádět ortopedickou operativu. Pacientům nabízí šetrné miniinvazivní řešení a krátké čekací doby.

Ortopedická ambulance se zabývá standardně diagnostikou a léčbou poruch pohybového aparátu, tedy kloubů a obecně skeletu. „Pacienty s těmito potížemi budu v případě potřeby indikovat k léčbě ať už konzervativní nebo operativní a samozřejmostí bude i sledování dalšího vývoje po operaci až do úplného zaléčení,“ popisuje Ondřej Havel, který se ortopedii věnuje už více než 12 let.

Dosud působil na Klinice ortopedie a traumatologie pohybového ústrojí Fakultní nemocnice v Plzni, kde získal v oboru plnou atestaci. Absolvoval také řadu zahraničních stáží, přičemž jeho specializací je také sportovní traumatologie. I v tomto směru má skvělé reference. Dosud totiž působil jako lékař u fotbalistů FC Viktorie Plzeň.

 
Pacienty ambulance bude v případě potřeby sám operovat. „Jedná se o standardní ortopedickou operativu, jako je artroskopie ramen, kolene, hlezna nebo rekonstrukční výkony. Kde je to možné, upřednostňuji miniinvazivní výkony pomocí malých sond přímo v místě zákroku. Tato šetrná řešení snižují nebo eliminují pooperační bolesti, umožňují rychlejší rekonvalescenci a tím pádem i návrat do domácí péče a následně i k běžným aktivitám,“ doplňuje lékař. V nemocnici se tím rozroste spektrum a také objem ortopedických výkonů.

Rokycanské nemocnici má k této léčbě veškeré potřebné přístrojové vybavení. „S využitím financování z projektu React-EU jsme pořídili novou artroskopickou věž, vybavení pro traumatologii a obecně jsme rozšířili a modernizovali instrumentárium operačních sálů, abychom mohli provádět širší spektrum operací pomocí moderních medicínských postupů,“ vysvětluje primář rokycanské chirurgie Martin Hajžman.

Ortopedická ambulance 
Ambulance je zaměřena na pacienty, kteří mají potíže z kosterním / pohybovým aparátem vč. pacientů po hospitalizaci. A je určena též pacientům, kteří mají doporučenou artroskopii kolene, ramene či hlezna.

lékař MUDr. Ondřej Havel
telefon 371 762 306
ordinační doba středa 8:30 - 12:00 (dle objednávek)
Do ambulance se předem objednejte na telefonu 371 762 306.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka