Rokycanská nemocnice otvírá parkoviště pro 200 aut uvnitř areálu

Na základě rozhodnutí o předčasném užívání zprovoznila ve středu Rokycanská nemocnice nové parkoviště uvnitř nemocničního areálu.

Jarní servisní akce AUTO CB

O okamžitém zprovoznění parkovací plochy pro 197 aut zatím ve zkušebním režimu rozhodlo vedení nemocnice i z důvodu středečního pohárového utkání mezi fotbalisty FC Rokycany a Slovanem Liberec. Pokud by nebylo přímo u hřiště dostatek parkovacích míst, mohou policisté směřovat fotbalové fanoušky právě k nemocnici.

„Ve zkušebním provozu budou závory otevřené a řidiči si tedy nemusí vyzvedávat parkovací lístek. Proto zároveň žádáme motoristy aby nevyužívali nemocniční parkoviště jako odstavnou plochu a aby nezneužívali otevřenou bránu a nejezdili s vozidly až přímo k nemocniční budově,“ vyzývá řidiče mluvčí nemocnice Jiří Kokoška s tím, že parkování je zdarma.

Nové parkoviště se nachází vlevo za hlavním vjezdem do areálu v místech, kde bylo dříve zaměstnanecké parkoviště pro 30 aut a trávník obklopený náletovými dřevinami. Tyto plochy se na jaře spojily a za 30 milionů korun zde vzniklo hlavní parkoviště pro zaměstnance i návštěvníky nemocnice. Výstavbu financoval vlastník areálu a nemocnice Plzeňský kraj. Součástí parkoviště je odkanalizování, osvětlení a parkové úpravy včetně výsadby nových keřů a stromů.

I nadále zůstávají v provozu obě menší parkovací plochy před areálem nemocnice v přiléhající Voldušské ulici, které mají kapacitu 90 aut. Kapacita parkování před i uvnitř nemocnice se tedy navýšila až na 320 míst. Dosavadní kapacita pro 150 vozů byla totiž nedostačující. „Potřeba parkovacích míst se neustále zvyšuje. V posledních letech jsme navýšili ambulantní i lůžkovou péči, přibývá pacientů, kteří chtějí mít auta u nemocnice i během hospitalizace, a vozem dojíždí do práce stále více zaměstnanců. A v neposlední řadě je naplánována modernizace nemocnice, která v dalších letech objem péče dál navýší,“ vysvětluje důvody investice ředitel nemocnice Michal Filař.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka