Rokycanská nemocnice postaví parkoviště pro 200 aut

Vzhledem ke stále větší vytíženosti Rokycanské nemocnice a také z důvodu plánované modernizace nemocnice i celého areálu a rozšiřování i zkomfortnění péče vznikne letos v areálu nemocnice nové velké parkoviště pro 200 aut.

Jarní servisní akce AUTO CB

Výstavba začne koncem ledna a hotové a k dispozici pro řidiče bude v létě. Současné dvě menší parkovací plochy vně areálu zůstanou zachovány i do budoucna.

„Nové parkoviště bude vlevo za vjezdem do areálu. Nyní je tam zpevněná plocha pro zhruba 30 aut zaměstnanců a za ní loučka obklopená náletovými dřevinami. Tyto plochy se spojí a vznikne hlavní parkoviště pro zaměstnance i návštěvníky nemocnice,“ popisuje její ředitel Jaroslav Šíma s tím, že výstavbu financuje vlastník areálu Plzeňský kraj a vyjde na víc než 30 milionů korun.

Součástí parkoviště bude odkanalizování, osvětlení i parkové úpravy včetně výsadby nových keřů a stromů. Parkoviště bude napojené jak na příjezdovou komunikaci do nemocničního areálu tak i na horní parkoviště ve Voldušské ulici.

Horní i spodní parkoviště ve Voldušské ulici, které mají kapacitu 90 aut, zůstanou zachované. Spodní se ale postupně dočká úpravy v rámci rekonstrukce celé Voldušské ulice.

Kapacita parkování před i uvnitř areálu se od léta navýší až na 320 míst. Současná kapacita pro 150 vozů je totiž nedostačující. „Potřeba parkovacích míst se neustále zvyšuje. V posledních letech jsme navýšili ambulantní i lůžkovou péči, přibývá pacientů, kteří chtějí mít auta u nemocnice i během hospitalizace, a vozem dojíždí do práce stále více zaměstnanců. A v neposlední řadě je naplánována velká modernizace nemocnice, která v dalších letech objem péče dál navýší,“ vysvětluje důvody investice Jaroslav Šíma. 

V souvislosti s výstavbou parkoviště se omlouváme za dočasné zhoršení komfortu pohybu v přilehlých částech areálu nemocnice. Nemocniční péče ani provoz odběrového místa nebo očkovacího centra, stejně jako tzransfuzního odd. nebudou nijak narušeny.   

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka