Rokycanská nemocnice rekonstruuje byty pro zaměstnance

Rokycanská nemocnice začala v únoru druhou etapu rekonstrukce domu s byty pro zdravotníky, kteří nemají v Rokycanech vlastní bydlení.

Cílená propagace v Plzni

Dům stojí v blízkosti nemocničního areálu a má 16 bytových jednotek typologie 1+1. Tři se rekonstruovaly loni v zimě. V těchto dnech začala úprava dalších sedmi. Dokončeny budou v dubnu. 

Jedná se o kompletní modernizaci interiérů včetně sítí a výměny oken. "V bytech se dělá voda, elektřina, topení, podlahy. Budou se stavět kompletně nová bytová jádra včetně koupelny, toalety i kuchyňského koutu a všechny interiéry se budou nově omítat,“ říká ředitel nemocnice Jaroslav Šíma s tím, že práce budou probíhat postupně a za částečného provozu. „Tři jednotky jsou obsazené. Proto se napřed udělají čtyři prázdné. Pak se uživatelé přestěhují a bude se pokračovat,“ doplňuje ředitel.

Nemocnici se v posledních měsících daří doplňovat týmy zdravotníků. Díky tomu mohla v závěru loňského roku obnovit provoz lůžkové stanice C interního oddělení a vše nasvědčuje tomu, že v letošním roce otevře zcela novou lůžkovou kapacitu - oddělení následné péče.

„Sestry i další zdravotnický personál přichází nejen přímo z Rokycanska, ale i z Plzně nebo různých koutů země. Abychom je jako zaměstnavatel zaujali, musíme mít pro ně adekvátní bydlení. Umíme jim třeba i společně s městem najít byt, anebo máme k dispozici právě vlastní kapacity. Nemocniční byty už ale byly zastaralé. Proto jsme se loni rozhodli je postupně kompletně modernizovat,“ vysvětluje předseda představenstva Nemocnic Plzeňského kraje Marek Kýhos a doplňuje, že byty pro personál modernizují i další nemocnice Skupiny NPK.

Letošní druhá etapa rekonstrukce vyjde na 3,1 milionu korun. Loňské úpravy stály 1,5 milionu. „V plánu je samozřejmě i rekonstrukce zbylých čtyřech bytů a následně i společných prostor, tedy chodeb a sklepů. A rádi bychom celý bytový dům i zateplili,“ říká dále Šíma.

Nemocnici letos čeká i výstavba nového systému pro vytápění a chystá se postupná rekonstrukce celé nemocnice.

foto: rokycany.nemocnicepk.cz

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka