Rokycanská nemocnice zrekonstruuje plynovou kotelnu

Rada Plzeňského kraje schválila vyhlášení zadávacího řízení podlimitní veřejné zakázky na stavební práce zajišťující rekonstrukci plynové kotelny Rokycanské nemocnice a.s.

Cílená propagace v Plzni

„V současné době je areál nemocnice vytápěn plynovou kotelnou I. kategorie a jsou zde instalována dvě systémově odlišná zařízení, teplovodní a parní. Ze stavebního hlediska je objekt kotelny na konci své životnosti jak z hlediska technologického, tak stavebního a rekonstrukce je nezbytná,“ zdůraznil náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí, investic a majetku Martin Záhoř.

Připomněl také, že v minulosti již bylo výběrové řízení na rekonstrukci kotelny vypsáno třikrát, ale ani jednou nebylo dokončeno. Poslední vyhlášená zakázka z loňského roku skočila námitkou a podáním na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Důvodem byla „podseknutá“ cena uchazeče s nejnižší nabídkovou cenou. Proto se zadavatel soutěže Rokycanská nemocnice, a.s. rozhodl veřejnou zakázku zrušit. 

Odbor investic a majetku KÚPK proto nechal prověřit již dříve zpracovanou projektovou dokumentaci a  možnost využití stávající kotelny, včetně statického zajištění havarijních stropních konstrukcí kotelny. Odborné posouzení zpracovala firma E3M Group, s.r.o., Praha. „Novou projektovou dokumentaci na rekonstrukci kotelny na jeho základě zpracovala společnost ČKJ Projekt, spol. s r.o., Praha. Dokončila ji v květnu letošního roku a bude využita jako jeden z podkladů pro zadání nové veřejné zakázky,“ konstatoval náměstek hejtmana Martin Záhoř. 

Nová veřejná zakázka bude vypsána formou výzvy pro neomezený okruh dodavatelů podle § 53, Zákona o zadávání veřejných zakázek č. 134/206 Sb., v platném znění, ve zjednodušeném podlimitním řízení jako veřejná zakázka na stavební práce. Administrátorem veřejné zakázky bude Centrální nákup Plzeňského kraje, p. o. Její předpokládaná hodnota bude činit 30 milionů korun bez DPH.

„Po rekonstrukci bude kotelna vybavena nejmodernější technologií, včetně SW řízení pro provoz a správu zařízení. Vybraný zhotovitel by také měl zajistit po dobu rekonstrukce teplo a teplou vodu pomocí mobilní kotelny, jejíž provoz a doprava je započítána v přepokládané ceně veřejné zakázky,“ uzavřel náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí, investic a majetku Martin Záhoř.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka