Rokycanští ochránci přírody zvou na páteční výlet za bobry

Setkání s přírodou je název kampaně, kterou Český svaz ochránců přírody pořádá z důvodu představení přírodních krás, zajímavých živočišných i rostlinných druhů, své činnosti i možnosti zapojení veřejnosti do ochrany přírody.

Jarní servisní akce AUTO CB

Také na Rokycansku proběhne tato akce s výstižným názvem „Setkání s bobry„. Výlet do přírody, tentokráte však na kolech, se uskuteční v pátek 12. června.

Sraz k odjezdu je v 17.00 hodin před sídlem rokycanských ochránců přírody /Švermova 748/II/. "Odtud se vydáme přes město k Boreckému rybníku, kde se vyskytuje bobr evropský. Po krátkém představení tohoto druhého největšího hlodavce na světě se přesuneme do obce Osek k hnízdišti čápa bílého, kde si též řekneme několik zajímavostí včetně kamerového přenosu hnízdění," líčí pořadatel Pavel Moulis.

S návratem je počítáno ve večerních hodinách s možností prohlídky záchranné stanice živočichů a přátelského posezení. "Doporučujeme se vhodně obléci na kolo a vzít si drobný peníz na občerstvení v průběhu cesty," dodává Moulis.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka