Rokycanští radní schválili defibrilátor pro nemocnici i hřiště v plaveckém areálu

Rada města Rokycan schválila poskytnutí příspěvku ve výši sta tisíc korun pro Rokycanskou nemocnici.

Cílená propagace v Plzni

Ta pořídí defibrilátor pro oddělení JIP a na dvanáctisvodové EKG pro příjmovou interní ambulanci. Příspěvek ještě musí schválit zastupitelstvo.

Hřiště na beach volejbal a víceúčelové hřiště v Plaveckém areálu v Rokycanech bude stavět firma VYSSPA SPORTS TECHNOLOGY s.r.o., která nabídla nejnižší cenu, a to 3,1 milionu korun bez DPH. Město na akci vyčlenilo z letošního rozpočtu 3,6 milionu. Hřiště budou hotová v příštím roce.

Rokycany se nezapojí do projektu Implementace politiky stárnutí na krajskou úroveň Ministerstva práce a sociálních věcí ČR a nepřipojí se tak k distribuci takzvané Seniorské obálky, která se také označuje jako I.C.E. karta. Jedná se o formulář, ve kterém senioři vyplňují své osobní údaje, zapíšou, jaké léky berou a jaké nemoci je trápí a podobně. Zdravotní a sociální komise města Rokycan se zajímala o názor zdravotnických záchranářů. Podle nich obálka nepomůže při záchraně života, kdy lékaři bojují o minuty a nemají čas zjišťovat, zda pacient vůbec má kartu u sebe nebo někde v bytě. Navíc, v případě, že obsahuje neaktuální informace, může dokonce život ohrozit.
        



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 20.10.2019 14:14



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka