Romeo a Julie se s Divadelním létem loučí, na scénu se chystá Cyrano

14. ročník Divadelního léta pod plzeňským nebem se přehoupl do své druhé poloviny. Ve čtvrtek 8. 7. se odehrálo závěrečné představení letošní novinky Romeo a Julie.

Cílená propagace v Plzni

Na scéně U Zvonu ji brzy vystřídá Cyrano s charismatickým Michalem Dlouhým. Obnovená premiéra inscenace z roku 2018 se uskuteční 16. 7., následovat budou čtyři reprízy. Novinkou bude obsazení Malvíny Pachlové do role Roxany. Pokračuje i doprovodný program, který 11. 7. nabídne divákům Slam Poetry All Stars a na závěr festivalu pak premiéru autorské inscenace s názvem Slyšíš mě?, která na Divadelním létě vzniká v rámci rezidenčního pobytu studentů HAMU a souboru BodyVoiceBand v režii Jaroslavy Šiktancové. V pondělí 12. 7. začíná 5. ročník příměstského divadelního tábora.

Vstupenky na Divadelní léto jsou k dostání prostřednictvím sítě GoOut a také na místě v pokladně U Zvonu, vždy v den představení od 19 hodin.

Inscenace Romeo a Julie proměnila prostor U Zvonu na deset večerů v italskou Veronu, „Jedno představení jsme bohužel museli z technických důvodů zrušit a jedno kvůli bouřce přesunout na náhradní termín 8. července. Od začátku festivalu zatím náš hlavní i vedlejší program navštívilo celkově téměř 4500 diváků,“ uvedla ředitelka Divadelního léta Marcela Mašínová.

Vystupování pod plzeňským nebem si užívali i herci Spolku Kašpar, kteří v režii Jakuba Špalka v Romeovi a Julii účinkují. „V Plzni se mi moc líbí! Překvapili mě diváci, kteří vydrželi sedět, i když začalo pršet, skoro nikdo z nich neodešel. Myslím, že je to vzácné a že je
vidět, jaký mají diváci hlad po divadle,“ řekla představitelka Julie herečka Tereza Slámová. Nejslavnější milostný příběh z pera Williama Shakespeara zavítá ještě letos se Spolkem Kašpar na další letní scény v České republice, do Plzně na Divadelní léto se pak Romeo a Julie vrátí v roce 2022.

Ve druhé polovině letošního 14. ročníku zve festival od 16. do 20. 7. na Cyrana, inscenaci, která vznikla v roce 2018, hrála se i v roce 2019 a v historii Divadelního léta patří k nejúspěšnějším. V titulní roli nebude chybět jedinečný Michal Dlouhý, spolu s ním se na scénu vrátí Kamil Halbich, Jiří Maryško, Miloslav Tichý, Jan Jankovský či Bronislav Kotiš. V inscenaci se opět objeví i tváře známé z plzeňských divadel nebo předchozích ročníků Divadelního léta: Jana Kubátová, Klára Krejsová, Jaroslav Matějka, Marek Mikulášek, Adam Rezner, Petr Borovský, Antonín Procházka ml. a další. V roli Roxany se nově představí Malvína Pachlová. Režisérem inscenace Cyrano je Ivan Řezáč.

Doprovodný program Divadelního léta nabídne už tuto neděli Slam Poetry All Stars. Večer, který na pódium U Zvonu přivede výlučné osobnosti domácí slam poetry scény, mistry ČR a finalisty mistrovství, začíná ve 20.30. Mezi slamery budou mimo jiné Anatol Svahilec, Dr. Filipitch, Tukan nebo Karin.
Festival Divadelní léto pod plzeňským nebem podporují město Plzeň a Plzeňský kraj.

Divadelní léto pod plzeňským nebem
14. ročník, 12. červen – 28. červenec 2021, scéna U Zvonu, Plzeň 

Program (změna vyhrazena)
Romeo a Julie (premiéra 26. 6. 2021, reprízy 28. 6. – 4. 7., 6. - 8. 7.)
Spolek Kašpar
Režie: Jakub Špalek, hrají: Daniel Pivoda Ondráček, Tereza Slámová, Jan Zadražil, Eva Elsnerová, Miloslav Tichý, František Kreuzmann, Štěpán Coufal a Kristián Stolařík.

Cyrano (obnovená premiéra: 16. 7. 2021, reprízy: 17. 7. – 20. 7.)
Režie: Ivan Řezáč, hudba: Jan Maxián, hrají: Michal Dlouhý, Malvína Pachlová, Miloslav Tichý, Kamil Halbich, Jiří Maryško, Klára Krejsová, Jana Kubátová, Jan Jankovský, Bronislav Kotiš, Antonín Procházka ml., Marek Mikulášek, Petr Borovský, Jaroslav Matějka, Adam Rezner, Jiří Kout, Jindřich Kout a František Šimánek.

Doprovodný program:

Poslední zrnko písku (obnovená premiéra 12. 6. 2021, repríza 13. 6.)
Činohra 16-20
Režie: Aminata Keita, scénář: Aminata Keita, Jaroslav Jurečka a kol., hrají: Jessica Bechyňová, Zuzana Černá, Kryštof Dvořáček, Michael Goldschmid, Jakub Svojanovský, Eliška Zbranková.

Jsme muzikál! (14. 6. 2021)
Hity z minulého, současného i budoucího repertoáru muzikálu Divadla J. K. Tyla a možná i něco navíc! Příjemným večerem pod otevřeným nebem provede šéf muzikálového souboru DJKT Lumír Olšovský.

Slam Poetry All Stars (11. 7. 2021)
Slam poetry na divadelních prknech pod širým nebem s hvězdami české scény.

Slyšíš mě? (premiéra: 26. 7. 2021, repríza: 27. 7.)
BodyVoiceBand, KND HAMU
Autoři: Jaroslava Šiktancová, Eliška Vavříková a Dušan Navařík, režie: Jaroslava Šiktancová a Eliška Vavříková, performeři: Arman Kupelyan, Natálie Podešvová, Katarína Hudačková, Omar Torrico Real, Marek Mikulášek a Vojtěch Bartoš.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka