Royal Rangers získají peníze na defibrilátor

Rada kraje schválila poskytnutí dotace ve výši 45 tisíc korun Záchranné službě Royal Rangers (ZSRR) na zakoupení nového defibrilátoru.

Cílená propagace v Plzni

V současné době má ZSRR k dispozici pouze jeden automatický defibrilátor z původních tří (jeden defibrilátor byl odcizen a druhý se porouchal a nelze již opravit). Počet defibrilátorů je potřeba doplnit, proto se organizace obrátila na Plzeňský kraj s žádostí o dotaci na zakoupení AED typu Lifepak 1000, který je nezbytný pro záchranu životů při zástavě životních funkcí.

Záchranná služba Royal Rangers je nezisková organizace s více než 15letou historií a je provozována v dobrovolnickém režimu. Cílem organizace je přinášet do odlehlých regionů Tachovska, Mariánských Lázní a okolí specializovanou technickou a zdravotnickou pomoc. ZSRR zajišťuje horskou službu pro Český a Slavkovský les, kde v zimních měsících dlouhodobě provozuje čtyři stanoviště pro poskytování pomoci v horském terénu. V rámci spolupráce s městy, obcemi a IZS Plzeňského a Karlovarského kraje zajišťuje pomoc při přírodních kalamitách.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka