Růžová novinka z pivovaru Proud: Raise Your Glass APA

V plzeňském pivovaru Proud se 8. března obuli do růžových holínek a uvařili limitovanou edici piva Raise Your Glass APA. Stalo se tak v rámci 6. ročníku Pink Boots Collaboration Brew Day.

Cílená propagace v Plzni

Nyní je krásně chmelená APA podle receptury sládkové pivovaru Proud Lenky Strakové dostupná v e-shopu Proudu, ve vybraných pivotékách či ochutnávkových pivnicích.

Pivovar Proud se do celosvětové akce Pink Boots Collaboration Brew Day, jejímž symbolem jsou růžové holínky, zapojil už potřetí.  Cílem je podpořit všechny ženy v pivovarství a příbuzných oborech. Pivní speciály se vaří  z exkluzivní chmelové směsi nazvané Pink Boots Hop Blend, jejíž složení se každým rokem mění, ale vždy pochází od partnera iniciativy, renomované americké společnosti Yakima Chief Hops. Část výtěžku z prodeje pak putuje skrze organizaci Pink Boots Society  na vzdělávací programy určené profesionálkám v oboru pivovarství. 

 „Letošní chmelová směs byla opět voňavá s výrazným aroma citrusů, tropického ovoce i podílem dřevitých vůní a obsahem hořkých látek 12,5 %. Ve směsi se nacházely již známé chmelové odrůdy Loral a Ekuanot, doplněné jedním novošlechtěncem, který nese označení šlechtitelského programu HBC 586. Naše APA, tedy styl american pale ale, je studeně chmelené světlé svrchně kvašené pivo, které má stupňovitost 12 %, obsah alkoholu 5,3 % obj. a hořkost přibližně 55 MJH,“ upřesňuje sládková Proudu Lenka Straková.

Speciál Raise Your Glass APA se společně s dalšími pivy uvařenými tuzemskými pivovary v rámci Pink Boots Collaboration Brew Day 2023 úspěšně představil 24. dubna v Americkém centru v Praze 1. Ochutnávka se konala za podpory Zemědělská sekce Velvyslanectví USA v Praze.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 13.05.2023 17:05



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka