S aplikací Skryté příběhy se můžete v Plzni vydat po stopách Václava Havla

Znáte to. Chtěli byste se projít a provětrat, ale všechny cesty jsou okoukané. Tam už jsme byli, tamhle se mi zrovna nechce jít nebo to není vůbec zajímavé. A děti? Těm se už tuplem nechce.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ale co kdyby existovala aplikace, která zábavným způsobem propojí vycházku s?poznáváním? Bingo. 

Geolokační venkovní hra Skrytépříběhy je určena pro všechny nehledě na věk. Jediné, co potřebujete, je mobilnítelefon a stejnojmenná aplikace. Jen v?Plzni můžete v?současné chvíli  vyzkoušet dvě trasy – Obloukem do Paříže a Vězeň Havel. Díky hře Vězeň Havel máte nyní možnost setkat se s ním v čase, kdy byl uvězněn na Borech a pomoci mu pobyt ve vězení přežít ve zdraví.

Novinkou, kterou Skryté příběhy spustili společně s projektem Svoboda není samozřejmost,je série tras mapujících některé životní události Václava Havla. Právě první český prezident by v úterý oslavil své 85. narozeniny a zároveň v?prosinci uplyne již deset let od chvíle, kdy tento inspirativní muž odešel.

Všechny trasy kombinují příjemné procházky, zajímavé informace a interaktivní úkoly. Stačí přijít na první bod cesty a můžete vyrazit za dobrodružstvím. Pokud vás životVáclava Havla zajímá, za dalšími trasami se můžete vydat také do Prahy, Liberce, Brna či Trutnova. Takženabít telefon, nazout boty, vybrat trasu a hurá na výlet!

V mobilu si instrukce a popis příběhu můžete sami číst nebo se nechat provázet hlasem Václava Havla, kterého namluvil herec stejnojmenného filmu Viktor Dvořák, manželku Olgu pak Lucie Palonciová a jednotlivými úkoly provází hlas Valérie Zawadské. Skryté příběhyilustruje Jakub Cenkl.  AplikaceSkryté příběhy je dostupná pro telefony s operačními systémy Android i iOS. 

 Kdo aplikaci zná, ví, že obsahuje už více než dvě stovky příběhů z české historie, přičemž některé sahají až do dávné minulosti starých pověstí českých. Rozmístěné jsoupo celé České republice, a to i na místech, kde byste je nečekali. Ti, kteří projdou alespoň jednu z tras o Václavu Havlovi, mohou navíc získat hodnotné ceny. 

Celá akce vzniká pod záštitou Nadace Dagmar a Václava Havlových – Vize 97 a jedním ze záchytných bodů pražské trasy bude od poloviny listopadu také Pražská křižovatka(kostel sv. Anny), kde bude od 16. listopadu probíhat výstava mapující život Václava Havla. Učitelé, žáci a samozřejmě i jejich rodiče, naleznou na webu Svoboda není samozřejmosttaké novou sekci věnující se moderním dějinám, na které podle loňského průzkumu O2 nezbývá často při výuce čas. 

Další informace najdete na www.svobodanenisamozrejmost.cz.

 CO MOŽNÁ NEVÍTE?
• Po celém Česku je přes 200 zajímavých tras.
• Na každé trase se dozvíte něco málo z historie daného místa.
• Novinkou pro podzim 2021 je 8 tras mapujících život Václava Havla.
• Všechny povedené ilustrace jsou z dílny Jakuba Cenkla.

 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka