S Doosan Arenou se viktoriáni rozloučili výhrou nad Libercem

V posledním domácím zápase roku 2021 vybojovali viktoriáni všechny body. Do utkání s rozjetým Libercem vstoupili dobře, když do půl hodiny vedli už o dvě branky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Skóre 2:0 nakonec vydrželo až do konečného hvizdu. Gólově se proti Severočechům prosadil Radim Řezník s Janem Sýkorou.

Nejprve neuspěl Slovan. Filip Havelka vysunul Abdalláha Júsufa, ten však z pravé strany zakončil vedle. Naopak na druhé polovině hřiště se Západočeši ze své první akce radovali. Lukáš Kalvach vykouzlil fantastickou přihrávku lobem na Radima Řezníka a obránce Viktorky se trefil i v druhém duelu sezony proti Liberci.

Následně mohl sám Kalvach zvýšit skóre, dalekonosnou ranou ale těsně minul prostor tří tyčí. I přesto za deset minut od první trefy červenomodří zdvojnásobili své vedení. Aleš Čermák vybojoval balon z kopaček Ľubomíra Tupty, okamžitě přihrál Jeanu-Davidu Beauguelovi, ten ještě posunul na Jana Sýkoru a rodák z Plzně krásně dloubnul Milana Knoblocha. Do kabin tak odcházeli spokojenější domácí s výsledkem 2:0.

Hned v úvodu druhého poločasu střihl krásné nůžky Júsuf, naneštěstí jeho i celého Liberce ale toto pohledné zakončení těsně minulo Staňkovu pravou tyč. Stejně tak se do brány nevešel ani slibný pokus Havelky zpoza vápna.

Na šance v úsporné druhé části hry viktoriáni kontrolovali vývoj zápasu. Výsledek už se nezměnil, a tak svěřenci trenéra Michala Bílka dotáhli vedení 2:0 až do závěrečného hvizdu a v posledním domácím utkání v roce 2021 vybojovali všechny tři body do ligové tabulky.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Řezník, Pernica, Hejda, Havel – Bucha, Kalvach – Sýkora (82. Falta), Čermák (70. Káčer), Šulc (70. Kayamba) – Beauguel

FC Slovan Liberec

Knobloch – Gebre Selassie, Chaluš, Plechatý, Mikula – Tiéhi, Havelka (74. Rondić) – Koscelník (46. Fukala), Frýdek (65. Purzitidis), Tupta (46. Stoch) – Júsuf (57. Rabušic)

statistiky

Branky: 17. Řezník, 27. Sýkora, ŽK: Beauguel, Hejda, Rozhodčí: Černý – Nádvorník, Podaný

Diváci: 1000

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka