Sdílených kol bude v ulicích Plzně o čtrnáct víc

Systém sdílených kol Kolemplzne.cz bude posílen o 14 nových bicyklů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Stane se tak díky daru plzeňského závodu světoznámého výrobce klimatizací Daikin, který provozovateli věnoval dar ve výši 100 000 korun právě na nákup nových kol. Cílem daru je podpora ekologicky šetrných způsobů dopravy v regionu.

Obyvatelé Plzně a okolí mají v rámci systému půjčování sdílených kol Kolemplzne.cz k dispozici 80 bicyklů. Tento počet bude v nejbližší době navýšen na 94.

„Společnost Daikin podpořila tento ekologický, zdravotně prospěšný způsob dopravy po regionu darem 100 000 korun. Bikesharing jsme zvolili proto, že Daikin je velká nadnárodní společnost, která dlouhodobě dbá na společenskou odpovědnost, udržitelný rozvoj a šetrnost svých aktivit vůči životnímu prostředí,“ uvádí Tomáš Matoušek, náborový a PR specialista společnosti Daikin, a dodává: „Rozpoznat v terénu nová kola, která financoval Daikin, bude jednoduché. Každé kolo zakoupené pomocí našeho finančního daru bude mít na rámu logo naší společnosti. Bikesharing Kolemplzne.cz funguje od března do listopadu. Nová kola by měla být v provozu v průběhu dubna.“

Daikin se v plzeňském regionu dlouhodobě snaží podporovat aktivity zaměřené na ekologii a sport. Finančně přispěl Triatlonové akademii Plzeň, na plzeňský půlmaraton nebo dračí lodě. V plzeňské zoo se nedávno stal kmotrem páru pižmoňů severních. Plzeňský Daikin získal ocenění Super Green Heart Factory za dlouhodobé úsilí o co největší šetrnost svých výrobních aktivit vůči životnímu prostředí. Nejnovější klimatizační jednotky s logem Daikin, které opouštějí plzeňskou výrobní linku, jsou plněné moderním ekologickým chladivem R32. Nezávislý test nástěnných invertorových klimatizací spotřebitelského časopisu dTest prokázal špičkovou kvalitu výrobků společnosti Daikin. Celkovým vítězem testu se známkou „velmi dobře“ se stala klimatizace Daikin Ururu Sarara.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka