Sedmý ročník Plzeňské senior akademie byl slavnostně ukončen

Není to tak dávno, kdy odstartoval již 7. ročník Plzeňské senior akademie, kterou tradičně připravuje městský obvod Plzeň 3 ve spolupráci s Městskou policií Plzeň, a již v úterý 19. dubna přebírali „studenti“ z řad seniorů osvědčení o jejím absolvování.

Cílená propagace v Plzni

Se seniory se přišel rozloučit starosta plzeňského centrálního obvodu David Procházka, velitel Městské policie Plzeň Petr Vlk a další zástupci PČR, HZS PK, MP Plzeň a ČOI, kteří se rovněž podíleli na vzdělávání seniorů.

Projekt Plzeňské senior akademie se zaměřuje na ucelené vzdělávání seniorů v oblasti bezpečnosti a reaguje také na aktuální stav kriminality na území města Plzně. Podle toho jsou vypracovány i preventivní programy, které na sebe vzájemně navazují a tvoří tak komplexní celek vzdělávacího programu prevence kriminality v souladu s principem univerzity třetího věku. Senioři absolvovali celou řadu zajímavých přednášek týkajících se především jejich bezpečnosti, které pak byly obohaceny exkurzemi na odborná pracoviště, zejména pak služebny hasičů a policistů.

„Věřím, že se nám podařilo naplnit heslo Plzeňské senior akademie „Vaše bezpečí naše priorita“. Budeme rádi, když bude tento již tradiční projekt pro seniory pokračovat i v příštích letech,“ uvedl Karel Zahut, metodik prevence kriminality Městské policie Plzeň, který každoročně „studenty“ z řad seniorů celou akademií provází.

„Mám opravdu dobrý pocit z toho, že se nám podařilo ve spolupráci s Městskou policií vytvořit smysluplný projekt pro naše seniory, ze kterého se stala již tradiční a velmi vyhledávaná akce. Senioři se zajímavou formou dozvědí, jaké obtížné situace je mohou potkat, a hlavně jak jim úspěšně čelit. Právě proto, že je pro nás bezpečnost prioritou, věřím, že projekt bude úspěšně pokračovat a obvod, společně s Městskou policií Plzeň, otevře v lednu příštího roku v pořadí již osmý ročník Plzeňské senior akademie,“ říká David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 21.04.2022 10:09



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka