Senátoři z klubu ODS věnovali nový vůz charitě

Městská charita Plzeň dostala nový vůz pro ošetřovatelky domácí péče od senátorského klubu ODS. S nápadem přišel senátor a starosta Městského obvodu Plzeň 2 - Slovany Lumír Aschenbrenner, který také přispěl nejvyšší částkou.

Cílená propagace v Plzni

Ve čtvrtek 13. srpna předali před Domovem pro seniory sv. Jiří zástupci senátorského klubu ODS Městské charitě Plzeň sponzorský dar ve formě nového vozu Toyota Aygo. Předání se za dárce zúčastnili předseda senátu Miloš Vystrčil, předseda senátorského klubu ODS Martin Červíček a senátor a starosta Městského obvodu Plzeň 2 - Slovany Lumír Aschenbrenner. ZaMěstskou charitu dar převzal Pavel Janouškovec a vedoucí Charitní ošetřovatelské služby, pro kterou je automobil určen, Květa Vydrová.

„V průběhu koronavirové krize jsme v senátu přemýšleli, jak pomoci. V senátorském klubu ODS jsme vybrali finanční prostředky a poté jsme zvažovali, který z nápadů jednotlivých senátorů je nejzajímavější,“ popsal předseda senátu Miloš Vystrčil s tím, že jeden z vítězných návrhů byl právě návrh Lumíra Aschenbrennera.

Lumír Aschenbrenner přišel s nápadem obdarovat Městskou charitu Plzeň novým automobilem pro takzvanou domácí péči. Sám pak k vybraným prostředkům přispěl největší částkou peněz. „Využil jsem peníze určené na svou volební kampaň do senátních voleb, protože mi to přišlo smysluplné,“ komentoval Aschenbrenner. O tom, kde a jak je potřeba pomoci, se prý radil s ředitelem charity Pavlem Janouškovcem.

Podle ředitelky Charitní ošetřovatelské služby Květy Vydrové najde nový vůz hojné využití, zdravotní ošetřovatelská služba, které se říká domácí péče, má na starosti asi 160 pacientů měsíčně. O klienty, kteří by jinak museli být hospitalizováni, se stará 20 zdravotních sester, každá z nich musí denně zvládnout obstarat asi 10 pacientů.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka