Senioři dostali diplomy za studium na Virtuální Univerzitě třetího věku

Dne 9. června 2015 se ve sněmovním sále plzeňské radnice konal slavnostní 14. závěrečný seminář VU3V.

Jarní servisní akce AUTO CB

Dne 9. června 2015 se ve sněmovním sále plzeňské radnice konal slavnostní 14. závěrečný seminář VU3V.

Virtuální univerzita třetího věku je pod patronací Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity v Praze a v Plzni se koná za podpory města ve spolupráci s Domem digitálních dovedností 

Závěrečný seminář je slavnostním ukončením každého semestru a koná se vždy v sídlech konzultačních středisek. Tentokrát bylo vybrané právě konzultační středisko Plzeň – v čase, kdy město Plzeň získalo po celý rok prestižní titul Evropské hlavní město kultury 2015.

Téměř devadesáti studentům zde byly předány pamětní listy za úspěšné ukončení semestrálního kurzu a potvrzené Výkazy o studiu v programu celoživotního vzdělávání na vysoké škole. Za město Plzeň studenty ocenil a podpořil primátor města Martin Zrzavecký, studenty rovněž zhodnotil místopředseda MAS Pošumaví Ing. Ivo Šašek, Csc., který má zásluhu na zřízení největšího počtu konzultačních středisek v Západočeském kraji. Společnou práci studentů zhodnotila garantka a koordinátorka VU3V Ing. Klára Nehodová a paní Andrea Krejzová z ČZU Praha. V odborné části semináře zazněla přednáška od Ing. Petra Tylínka o Dějinách oděvní kultury.

Cílem vzájemného setkávání studentů z více středisek je možnost osobního kontaktu s představiteli fakulty a přednášejícími lektory, ale i společné setkání a neformální výměna studijních zkušeností se spolužáky z jiných středisek. Do Plzně zavítali posluchači z KS Bělá nad Radbuzou, Běšiny, Borovany, Katovice, Nýrsko, Plánice, Stanětice, Strakonice a KS Strážov.

V odpoledním programu studenti navštívili komentovanou prohlídku Loosových interiérů (byt Dr. Vogla a byt manželů Krausových). Jiní shlédli Dobové rozhlasové muzeum v budově Českého rozhlasu, kde byli seznámeni s vysílací a záznamovou technikou, s vývojem nosičů zvuku a rozhlasovými přijímači. Konec celého dne završili prohlídkou pivovaru Plzeňský prazdroj, která obsahovala degustaci nefiltrovaného a nepasterizovaného piva Pilsner Urquell.

Fotogalerie
Autor: Ivona Krausová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 16.06.2015 11:06




5 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka