Senioři využívají služeb kontaktního místa k vyzvedávání respirátorů

Prostory Kontaktního místa pro seniory, které bylo zřízené pro služby a kontakt seniorů s úřadem, je nyní hlavně zaměřeno na ulehčení dopadu koronavirové krize na občany starších 65 let a invalidní důchodce.

Cílená propagace v Plzni

Tedy ty, kteří se ocitli ve finanční nouzi. O tuto službu plzeňského centrálního obvodu zaměřenou na poskytnutí respirátorů je velký zájem.

„Především jsme chtěli ulehčit lidem s nízkými příjmy, na které dopadají opatření vlády, jenž jim ukládají nosit předepsanou ochranu dýchacích cest, tedy respirátor typu FFP2. To samozřejmě pro lidi, kteří musí počítat s každou korunou, může být velkým problémem, a proto se jim snažíme alespoň trochu jejich situaci usnadnit“, říká Stanislav Šec, místostarosta plzeňského centrálního obvodu. „Jsem rád, že informace o této službě mezi seniory z našeho obvodu doputovala, a že jí hojně využívají. Respirátorů jsme rozdali již dva tisíce kusů, vždy po pěti na osobu,“ dodává.

Centrální obvod nezůstává jen při této aktivitě a rozšiřuje ji hned o další službu. Nachystány jsou totiž respirátory také pro pěstounské rodiny.

„Kromě potřebných seniorů chceme také podpořit v této nelehké době i pěstounské rodiny, kterým chceme věnovat pět respirátorů pro každého člena rodiny. Je to nepatrná pomoc, ale věřím, že alespoň trochu pěstounským rodinám ulehčí,“ doplnil místostarosta Stanislav Šec.

Balení respirátorů FFP2 si tito lidé mohou vyzvednout na Kontaktním místě pro seniory se sídlem sady Pětatřicátníků 1 (naproti Divadlu J. K. Tyla) v pondělí a ve středu v době od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin.

Poznámka redakce: 
Užitečné odkazy na PDF ke stažení

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka