Senioři z Clementasu společně s blízkými zpívali koledy

Všichni společně. Zaměstnanci a klienti domova Clementas v Janovicích u Klatov i jejich příbuzní a přátelé doma si tento týden ve stejný čas, společně zazpívali koledy. Spojili se za pomoci moderní techniky, příbuzní a přátelé sledovali své nejbližší online.

Jarní servisní akce AUTO CB

Stejně byli propojení i s ostatními domovy Clementas, kde také zpívali zaměstnanci, klienti i jejich příbuzní. „Velice podařená akce, která nám vrací pravou podstatu Vánoc - pobýt společně s milými lidmi a věnovat se své duši,“ uvedla Iveta Rejšková z Města Touškov, která má v janovickém Domově své příbuzné. „Oni i my jsme z Vašeho domova nadšeni,“ doplnila Iveta Rejšková. 

V janovickém domově zpívaly více než dvě stovky seniorů, zhruba stovka zaměstnanců a desítky blízkých doma. Nápad vznikl díky projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. Řada klientů si přála slyšet vánoční koledy. A díky tomuto nápadu si zazpívali známou koledu Nesem Vám noviny a Narodil se Kristus pán. Příští úterý se budou společně zpívat zase další vánoční písně. A na zpívání se mohou všichni těšit i poslední adventní týden. „Nevynecháme žádný přenos,“ uzavřela Iveta Rejšková. Zajímavostí je, že hlavním zpěvákem a tahounem sboru Clementas je zdejší IT specialista Ivan Brchaň. Má školený bas, a mnoho let zpívá v pražském sboru Pražští pěvci. 

Projekt se jmenuje Clementas zpívá koledy a při nastavení online přenosu se janovičtí  IT specialisté mohli inspirovat úspěšným přenosem z doby pandemie nemoci covid-19. Tehdy zlatý slavík Marek Ztracený zpíval pod okny Clementas Janovice a koncert byl přenášen do všech našich Domovů. Od této doby také každý týden Clementas online přenáší rodinám klientů hodinu terapií s klienty. Mohou tak vidět svého blízkého a sledovat, jaké odborné aktivity a terapie v péči o něj se používají. V době covidu, když byl celorepublikově nařízen zákaz návštěv, to byla také jedna z mála možností, jak své blízké vidět.  

Další termíny zpívání: 

12.12. (Pásli ovce Valaši, Narodil se Kristus Pán) 

19.12. (Štědrý večer nastal, Jak si krásné Jezulátko) 

vždy ve 14.00 hodin 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka