Seniorku z Nezvěstic obral téměř o sto tisíc. Nepoznáte ho?

Policisté Policie České republiky pátrají po neznámém pachateli, který je podezřelý ze spáchání přečinu krádež.

Cílená propagace v Plzni

Toho se měl dopustit dne 19. října tohoto roku v obci Nezvěstice. Zhruba ve 14 hodin odpoledne nejdříve na ulici ve zmíněné  obci oslovil 84letou ženu, která byla na procházce. Té sdělil, že jí přijel vrátit přeplatek na energiích. Seniorka z tohoto důvodu muži přislíbila, že se vrátí domů a bude na něj čekat, a okamžitě zamířila do svého bydliště. Zde jí za velmi krátkou chvilku pachatel vyhledal. Poškozená jej vpustila do bytu. Následně došlo k vyplácení údajných přeplatků za plyn a elektřinu, kdy pachatel po seniorce žádal mimo jiné směnu velkých bankovek za bankovky menší hodnoty. Žena vždy bez jakéhokoli podezření muži vyhověla. Poté, co muž z bytu odešel, zjistila, že jí z obálky uložené v jiné místnosti, ze které brala peníze na rozměnění hotovosti, bylo odcizeno téměř sto tisíc korun.

     Podle výpovědi poškozené byl pachatelem muž ve věku zhruba 35 – 40 let, mírně zavalité postavy, nikoli však tlusté, vysoké cca 170 cm. Byl hladce oholen a měl podle ženy hezký kulatější obličej. Oblečen byl do tmavé bundy bez nápisů a obrázků a tmavě šedých kalhot. Na hlavě měl tmavou kšiltovku. Muž byl velmi zdvořilý, hovořil plynně česky bez jakéhokoli přízvuku či vady řeči.

     Ihned po přijetí trestního oznámení zahájili plzeňští policisté úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu krádež a případem se začali velmi intenzivně zabývat. V rámci jeho šetření s poškozenou ženou vytvořili identikit zachycující pravděpodobnou podobu pachatele.  Z tohoto důvodu žádáme o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat muže zachyceného na identikitu, aby neprodleně podali zprávu na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 03.11.2016 07:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka