Série vloupání do sklepních kójí objasněna

Několikaměsíční práce policistů Obvodního oddělení Plzeň - Vinice a Plzeň 1 a policistů Služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň vedla k odhalení pachatele série 3 případů vloupání do sklepních prostor bytových domů v Plzni, městské části Vinice a jednoho vloupání do sklepní kóje v Plzni na Bolevci.

Jarní servisní akce AUTO CB

Během prověřování trestních oznámení bylo zjištěno, že všechny skutky spáchal jeden pachatel a sice 47letý muž z Ostravy. Ten v noci ze dne 10. listopadu roku  2015 na den následující a dále v noci z osmého na devátého prosince téhož roku vnikl do bytových domů na ulici Brněnská, Strážnická a Rabštejnská za účelem krádeže různých věcí ze suterénních prostor. Celkem dvakrát kradl v ulici Brněnská, jednou v ulici Rabštejnská a jednou ve Strážnické ulici. 

     Ve všech případech postupoval téměř shodně. Vstupní dveře do domů nejdříve otevřel doneseným šroubovákem a do domu vstoupil. Poté se ihned přesunul do sklepních prostor, kde většinou násilím překonal dveře zajišťující tyto prostory. U dalších dveří vedoucích většinou do kolárek a kočárkáren nebo do jednotlivých sklepních kójí nejdříve šroubovákem vytvořil otvor o velikosti zhruba tří centimetrů, kterým si následně prostor za nimi prohlédl a zjistil, zda se v místnosti nachází předměty vhodné ke krádeži. Ve třech případech si z místa činu neodenesl nic, v jednom odcizil lyžařskou výbavu v hodnotě  2 000 korun. Poškozením jednotlivých dveří způsobil paradoxně mnohem větší škodu než krádeží. Ta byla odhadnuta na bezmála pět tisíc korun.    

     Během šetření těchto deliktů bylo mimo jiné zjištěno, že pachatel je recidivistou, který byl za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen v roce 2014 rozhodnutím Okresního soudu v Jičíně ke čtyřem rokům ve vězení se zkušební dobou do července roku 2018. Muži bylo nyní pro shora popsané jednání sděleno obvinění ze spáchání pokračujících přečinů porušování domovní svobody a krádež, za které mu hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až tři roky.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
15.04.2016 06:09



5 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka