Sezona grilování startuje. Tipy na marinády od drůbežářů z Klatov

Konečně nastává čas grilování. Čas dobrého jídla a příjemných okamžiků s nejbližšími.

Cílená propagace v Plzni

Není proto důležitějšího úkolu než pohostit rodinu či přátele a připravit jim gurmánský zážitek, na který budou rádi vzpomínat. V létě mnohem víc potěší lehké pokrmy a jednoduché chutě. Důležité je vybírat hlavně kvalitní suroviny, které sami o sobě budou výtečné na talíři a s vaší láskyplnou péčí na grilu a případně správně zvolenou marinádou podtrhnou šťavnatost a delikátnost masa. S jistotou v tomto případě můžete vybrat české kuřecí maso od Drůbežářského závodu Klatovy, které vyniká vysokou jakostí a kvalitou.

Na grilování využijte například Kuřecí prsní řízky či Kuřecí řízky stehenní bez kosti od Drůbežářského závodu Klatovy a úspěch máte zaručený.  Na trhu najdete i oblíbená marinovaná kuřecí masa ve formě balení Family grill a Party grill.
Family grill si vždy vychutnáte ve variantě s jednou ze čtyř marinád, bylinkovou Rozemary, jemně pikantní Gurmán nebo bez přidaného oleje Brazílii a Argentinu. Party grill balení naopak nabízí vždy dvě z oblíbených marinád dohromady, Rozemary a Gurmán či Argentina a Brazílie.

Pokud si však chcete připravit marinádu podle svého a potěšit nejbližší svým umem, tak vyzkoušejte tři, které doporučuje i Drůbežářský závod Klatovy.

Hořčičná marináda
Ingredience:
4 lžíce slunečnicového či olivového oleje
2 lžíce kečupu
1 lžíce kremžské hořčice
sójová omáčka
5 stroužků česneku
čerstvá bazalka
červená paprika
kari
sůl

Postup:
1/ Nejprve si všechny ingredience vyskládejte na pracovní plochu.
2/ Nasekejte čerstvou bazalku nadrobno a utřete 5 stroužků česneku.

3/ Připravte si misku, do které postupně smíchejte olej, kečup, hořčici a přidejte bylinky a koření, utřený česnek a dle chuti přidejte sójovou omáčku.
4/ S připravenou zálivkou potřete kuřecí maso a nechte pár hodin, nejlépe přes noc v marinádě.
5/ Nezapomeňte naložené maso vyndat alespoň o hodinu dřív, než se jej rozhodnete grilovat, předejdete tak teplotnímu šoku masa.

Jogurtová marináda
Ingredience:

250 g bílého jogurtu
šťáva a kůra z jednoho citronu
4 lžíce slunečnicového či olivového oleje
2 – 4 stroužky česneku
čerstvá bazalka a oregano
sůl
Postup:
1/ Na pracovní plochu si připravte všechny ingredience.
2/ Nakrájejte si nadrobno čerstvou bazalku, prolistujte česnek a nastrouhejte kůru z citronu.
3/ Připravte si misku, do které si naložíte připravené maso. Jako první do misky vložte bílý jogurt. Poté přidejte šťávu i nastrouhanou kůru z jedno citronu. Přilijte olej a přidejte prolisovaný česnek a bylinky.
4/ Naložte do marinády kuřecí plátky a nechte 2 hodiny minimálně v lednici, v lepším případě nechte přes noc marinovat.
5/ Nezapomeňte naložené maso vyndat alespoň o hodinu dřív, než se jej rozhodnete grilovat, předejdete tak teplotnímu šoku masa.

Medová marináda
Ingredience:
3 lžíce slunečnicového či olivového oleje
2 lžíce medu
4 lžíce sójové omáčky
3 – 4 stroužky česneku
čerstvá bazalka a oregano
2 lžičky citronové šťávy
sůl
pepř

Postup:

1/ Na pracovní plochu si připravte všechny ingredience.
2/ Nakrájejte si nadrobno bazalku a prolisujte česnek. 
3/ Připravte si misku a smíchejte v ní sójovou omáčku, olej a med. Přidejte do směsi prolisovaný česnek, pepř, sůl a bylinky. A dochuťte citronovou šťávou. 
4/ Naložte do marinády kuřecí plátky a nechte 2 hodiny minimálně v lednici, v lepším případě nechte přes noc marinovat.
5/ Nezapomeňte naložené maso vyndat alespoň o hodinu dřív, než se jej rozhodnete grilovat, předejdete tak teplotnímu šoku masa.
TIP: Pokud chcete potěšit převážně pánskou část návštěvy, můžete do této marinády přidat i 60 ml whisky.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka