Silvestrovský sjezd Šancí s pochodněmi se změní v seběh

Členové horské služby a šumavští lyžaři budou opět na silvestra sjíždět, tedy letos kvůli nedostatku sněhu sbíhat po setmění nejprudší špičáckou sjezdovku, která patří mezi nejprudší v naší republice.

Jarní servisní akce AUTO CB

Noční zdolání nejprudší české sjezdovky Šance s pochodněmi v rukou se letos na Silvestra uskuteční jen na botách. Čtyřicátý první ročník oblíbeného „Sjezdu pochodní“, který pravidelně pořádá místní Horská služba, ale nebude prvním pěším. Na trati jediné černé sjezdovky areálu Ski&Bike Špičák se  v současné podobě akce koná od Silvestra roku 1972. Dvakrát byla kvůli nedostatku sněhu úplně zrušena. V roce 2006, kdy řádil orkán Kyrill, pak sešli jeho účastníci sjezdovku také na botách.  

Původ této tradice ale sahá už do roku 1948. V roce 1951 musela být kvůli hraničnímu pásmu přerušena a obnovena byla znovu v zimě 1957. Tehdy se ale sjížděly jiné sjezdovky i úseky.  

Toto přátelské setkání místních lidí a návštěvníků Železnorudska je bráno jako tradiční rozlučka se starým rokem v největším sportovním středisku české Šumavy. Začíná se v 17,00 hodin. Pod dojezdem nejstrmější části Šance (v horní části nové sjezdovky Spodní Šance) bude připraveno občerstvení, rozdělaný oheň a hudební produkce, večerem provází moderátor. Silvestrovský večer na špičácké sjezdovce pak jako vždy zakončí velký ohňostroj.          


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka