Skauti otevřou první klubovnu v Křimicích

Deset let trvající snaha skautských vedoucích jediného skvrňanského oddílu získat vlastní klubovnu se konečně podařila. Postaví montovanou klubovnu v Křimicích.

Jarní servisní akce AUTO CB

V září oslaví skvrňanská odnož skautského oddílu Jižní kříž ze střediska Stopa 10 let od svého vzniku. K výročí děti dostanou klubovnu – vlastní zázemí, které po celou dobu fungování oddílu chybělo. „Od knížete Lobkowicze jsme dostali na dobu neurčitou pronajatý pozemek v Křimicích, konkrétně jde o louku  a rybník o celkové rozloze 6 800 m2. Tento pozemek se nachází v přiměřené docházkové vzdálenosti ze zadních Skvrňan,“ uvádí člen oddílu Tomáš Basák. Navštěvovat skautský oddíl tak bude dostupnější nejen pro děti z Křimic, ale také z přilehlých obcí. Od září se děti budou scházet již v nových prostorách.

Oddíl Jižní kříž navštěvuje bezmála 60 skautů a skautek, z toho přibližně dvacítka dochází na schůzky do Skvrňan. Jedná se tak o jeden z největších oddílů v Plzni, přesto se děti potýkaly s tím, že nemají stálou klubovnu. „Přes snahy řešit tuto situaci s městem se nepodařilo najít žádné vhodné prostory. V létě se tak scházíme na dětských hřištích a v zimě máme pronajatou třídu na základní škole,“ vysvětluje Tomáš Basák, který dlouhá léta hledal pro oddíl trvalé zázemí. „Dokonce se nám podařilo sehnat klubovnu tvořenou ze dvou stavebních buněk se střešní nástavbou, a tak probíhaly snahy najít pro ni přijatelný pozemek. Ani to se nepodařilo, naše žádosti o pronájem městského pozemku vždy ztroskotaly,“ dodává Basák.

Skautský oddíl se přesune ze Skvrňan do Křimic na začátku školního roku. V současné době probíhají na pronajatém pozemku přípravné práce pro přesun klubovny, ke kterému dojde v průběhu letních prázdnin.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 04.06.2017 17:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka