Skauti vybrali prodejem výrobků 30 435 Kč. Darují je autistům

Skauti střediska Střela v polovině prosince postavili v centru města stánek s ručně vyráběnými výrobky. Celkový výtěžek 30 435 Kč přispěje na rekonstrukci vodovodního potrubí Domova Radost v Merklíně, které bylo poničeno při loňských povodních.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Máme radost, že jsme opět utržili poměrně velkou sumu. Velký úspěch měly především barevné brože, balicí papíry, bylinné soli, koupelové soli, pryskyřicové náušnice nebo svíčky z včelích plátů,“ hodnotí průběh akce Kateřina Cízlová, jedna z organizátorek akce. „Mnoho lidí rádo přispěje víc, než je cena jejich nákupu, když vidí, že výtěžek jde na dobrou věc,“ dodává. Více než 30 000 tak poputuje do Domova Radost zaštiťovaným Diakonií CČE Západ, kde pomáhají lidem s autismem začlenit se do společnosti a osamostatnit se.

Vánoční stánek byl zpestřen netradičním skautským koncertem, kde vystoupily dvě nadějná skautská dua, v podání hudebníků z pořádajícího střediska.

„Do příprav i samotného prodeje se zapojili děti a dospělí nejen ze střediska Střela. Snažíme se, aby se děti naučily nemyslet jen samy na sebe a pomáhat tam, kde je to třeba,“ uzavírá Kateřina Cízlová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 28.12.2014 06:03



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka