Ski&Bike Špičák na Štěpána: populární Slalomák otevřen, davy zatím nedorazily

Druhý svátek vánoční (svátek svatého Štěpána) znamená ve většině horských středisek start jednoho z návštěvnicky nejsilnějších období zimní sezony. Lidé míří na hory užít si konec roku a oslavit příchod toho nového.

Jarní servisní akce AUTO CB

Předchozí vánoční dny na šumavském Špičáku poznamenalo špatné počasí (pršelo), takže na Štědrý den, kdy se navíc lyžovalo jen do půl jedné, ani včera (25.12.) se tady žádné návštěvní rekordy netrhaly. „Včera naštěstí ranní déšť přešel ve sněžení, takže nám připadlo okolo 5 centimetrů přírodního sněhu. Nyní mrzne zatím i přes den, takže otevřené sjezdovky jsou ve výborné kondici,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.       

Ve středisku se podařilo také zprovoznit avizovanou sjezdovku číslo tři – Slalomovou. Neboli v místní slangu „Slalomák“, obtížnost červená, délka 1405 metrů. „Spustili jsme ji dnes ráno, leží na ní 50 cm technického sněhu a svezení po ní je parádní. K dnešku máme tak otevřeno přes 70 procent sjezdovek v areálu,“ informuje V.Kasík. 

Pro lyžaře je každý den v provozu skibus, který je ze vzdálenějších parkovišť (např. od hotelu Karl na Špičáckém sedle, Kaskád nebo z okolí Železné Rudy) dopraví k hlavnímu parkovišti areálu naproti hotelu Stella. Odtud už mohou sjet na lyžích po přibližovací cca 200metrové sjezdovce ke všem hlavním tratím a vlekům včetně čtyřsedačkové lanovky. Zpět k zastávce skibusu se dostanou vlekem a pak několik desítek metrů pěšky.

„Právě většinou na Štěpána 26.prosince a potom v další dny nám návštěvnost roste, protože hlavně rodiny v tomto čase přijíždí po Vánocích strávených doma do zdejších apartmánů a hotelů,“ dodává Kasík. Samozřejmě svoji roli sehraje vždy počasí. Obavy z předpovědi především na období posledních dvou dnů starého a začátku nového roku sice panují, ale pravda je, že žádnému z využívaných meteorologických systémů se zatím přesné predikce moc nedaří.  

Na otevřených sjezdovkách Ski&Bike Špičák stále leží v průměru 50 centimetrů sněhu. Kromě nově otevřené Slalomové se tu lyžuje na sjezdovkách Turistická (modrá) s přejezdem na trať U zalomeného (červená). Dále na Spodní Šanci (modrá), kde se ve středu, pátek a sobotu koná od 18,30 hodin večerní lyžování. Pod hotelem Sirotek jsou k dispozici sjezdovky (modré) pro děti a začátečníky, a pohyblivý koberec kousek od nástupu na lanovku u chaty Hanička.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka