Sklárna Annín chystá mezinárodní sympozium

Letos v říjnu otevře sklárna Annín již po sedmé své provozy nejmladší generaci sklářských výtvarníků, aby zde uplatnili svou kreativitu a přinesli nový pohled na sklářský design i volnou tvorbu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na VII. Mezinárodní sklářské sympozium přijedou tentokrát studenti ze Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské z Valašského Meziříčí a ze Státní sklářské školy (Staatliche Glasfachschule) z německého Rheinbachu. Od 14. do 16. října budou na Šumavě vytvářet svá díla na společné téma Zvedl se vítr.

Sympozium je samozřejmě jako každoročně otevřené po celou dobu konání pro veřejnost a každý zde může sledovat, jak se původní návrh na papíře či v modelu proměňuje v umělecké dílo. Připravený je také doprovodný program – dočasná naučná stezka po sklářské osadě Annín, návštěvy pohřební kaple rodiny Schmidů, komentované prohlídky a pro děti je připravená hra Příležitost pro malé návrháře. 

Sympozium by nebylo možné uskutečnit, kdyby nebylo podpory Česko-německého fondu budoucnosti, Plzeňského kraje a obce Dlouhá Ves. Díky nim se i v letošním roce podařilo pokračovat v tradici konání mezinárodních sympozií mladých výtvarníků, která přinášejí do více než 225 let staré sklárny ty nejmladší výtvarné podněty. 

ilustrační foto

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 03.10.2022 17:05



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka